V poslednom kole základnej časti sme sa stretli s lídrom ligy

03.02.2018 20:54

Sobota 3. Februára bola posledným hracím dňom základnej časti OLSF Trnava sezóny 2017/2018, v rámci ktorého sme sa stretli s lídrom ligy, tímom Atomiku...

 

Tak ako v predošlých zápasoch, tak aj v tomto sme chceli súpera zaskočiť najmä pevnou defenzívou, z ktorej sme chceli vyrážať do rýchlych protiútokov.

Hra sa nám čiastočne darila do 9. Minúty, v ktorej sme po prvýkrát inkasovali, keď sme tradične nezvládli na svojej polovici pokryť súperových hráčov (0:1). Na obraze hry sme nechceli v ďalšom priebehu nič meniť, dostávali sme sa do šancí aj my, avšak skórovať sa nám nedarilo (za zmienku stojí Milošova šanca, ktorý zoči voči súperovmu brankárovi neuspel) a keď sa už zdalo, že prvý polčas dospeje za stavu 0:1 do svojho konca, nadišla 18. Minúta a prehrávali sme už o dva góly (0:2). Za tohto stavu sa potom prvý polčas aj dohral, aj keď Tuldo v jeho samom závere ešte dvoma nebezpečnými strelami ohrozil súperovho brankára, ten však svoj tím skvele podržal...

 

Vstup do druhého polčasu nám však vyšiel na výbornú, v našej zostave sa po dlhšom čase objavil aj historicky najlepší strelec Mišo a bol to práve on, ktorý nám dal nádej na dobrý výsledok, keď presne umiestnenou strelou pod brvno nedal súperovmu brankárovi šancu (1:2). Po strelenom góle sme ožili, súpera sme dostávali stále viac do úzkych, v bráne nás držal aj Lopo...zápas dospel do svojej 27. Minúty, keď Mišo nastrelil loptu pred bránu súpera a od súperovho hráča sa lopta odrazila do siete, stav sme vyrovnali (2:2). Atomik isto nečakal takýto zvrat v druhom polčase, dobrou hrou a hlavne bojovnosťou sme sa dostali späť do zápasu a mohli sme pomýšľať aj reálne na body.

Zápas sa prelieval zo strany na stranu, šance mal jeden, ako aj druhý tím, brankári však svoje tímy držali.

Keď sa už zdalo, že zápas dospeje do zaslúženej remízy, Lopo minútku do konca zápasu našiel svojou vyhadzovanou loptou zbiehajúceho Tulda, ten cez brániaceho hráča súpera našiel pred bránou Atomiku osamoteného Miša, ktorý mal výbornú pozíciu na dovŕšenie hattricku v tomto zápase, avšak žiaľ, neuspel...veľká škoda, na tento moment budeme určite viacerí spomínať ešte dlho.

Následne sme čiastočne prestriedali, zápas bol skutočne náročný, Atomiku zostával čas ešte na jeden protiútok a ten sa nám stal osudný, keď sme 30 sekúnd pred koncom zápasu inkasovali a naša nádej na body zhasla...Do konca zápasu už zostávalo skutočne málo času, aby sme ešte dokázali so stavom niečo urobiť, po veľmi dobrom zápase sme teda prvému tímu ligy podľahli 2:3.

Za tento zápas a výkon v ňom, treba poďakovať všetkým našim hráčom, skutočne sme lídrovi ligy boli viac ako vyrovnaným súperom, z môjho pohľadu by remíza tomuto stretnutiu svedčala, avšak nedosiahli sme v konečnom dôsledku ani na ňu gólom v samom závere zápasu...nevadí, verím, že ak v takýchto výkonoch budeme pokračovať aj naďalej, body nenechajú na seba dlho čakať.

Liga sa teraz rozdelí na dve polovice, skončili sme v spodnej časti, čiže v nasledujúcich 7 zápasoch sa pobijeme o čo najlepšie umiestnenie, keď našimi súpermi budú už len relatívne ľahší súperi.

 

Zostava: M.Lopatka – M.Toman, Mi.Ryšavý, P.Tulis, M.Holec, V.Rau, Ľ.Kovačic, M.Suchán

Góly: M.Holec 2

Žltá karta: M.Lopatka

 

Štatistické okienko

Po dlhšom čase sa do zostavy vrátil Mišo a jeho prítomnosť bola korunovaná hneď jeho dvoma gólmi (aj keď ten tretí sa pýtal do siete súpera tiež), pričom v tejto sezóne dosiahol už na svoj ôsmy gól. Mišo je aktuálne druhým najlepším strelcom nášho tímu v aktuálnej sezóne, keď je len v jednogólovej strate na Tulda, avšak z pohľadu histórie strelil Mišo už svoj 144 gól a s náskokom 16 gólov ide o lídra tejto štatistiky.

Po veľmi dlhom čase sa v zápase proti Atomiku vrátil do zostavy aj Vladko, ktorého výkon bol veľmi dobrý, zápas odohral aj on na vysokej úrovni.

Zápas mal špeciálnu príchuť určite pre Lopa, ktorý k nám prišiel na hosťovanie práve z Atomiku a v tomto zápase nás aj on podržal.

 

Ešte raz veľké ďakujem všetkým zúčastneným, dnes sme skutočne bojovali ako jeden tím.