Sezóna 2018/2019 - 2. kolo, zápas proti Prednádražiu

29.09.2018 16:22

V rámci 2. kola OLSF Trnava sme sa v sobotu 29.9.2018 stretli s tímom Prednádražie Trnava.

 

Tohto súpera veľmi dobre poznáme, veď v minulosti sme sa s ním stretávali aj v rámci tréningov, čiže z tohto pohľadu sa dalo predpokladať, aký zápas nás čaká.

Prednádražie vychádza najmä zo zabezpečenej obrany, s ktorou naopak my máme začiatkom tejto sezóny problémy.

Zápas začal tradične opatrne z oboch strán, avšak netrvalo dlho a v 6. minúte sme po nedorozumení v obrane prehrávali (0:1).

V 10. minúte sa nám však podarila kombinácia na polovici súpera, po ktorej sa k strele z uhlu dostal Marek a jeho peknou strelou pod brvno súperovho brankára bolo zrovnané (1:1).

Vyrovnaný stav vydržal do 14. minúty, v ktorej sa do vedenia opäť dostalo Prednádražie.

V prvom polčase nebolo k videniu veľa gólových príležitostí, nebezpečnejšie bolo Prednádražie, avšak v bráne podržal aj navrátilec do zostavy, Martin Kubíček.

Prvý polčas teda skončil z nášho pohľadu za stavu 1:2 a stále bolo o čo bojovať.

 

Druhý polčas sa niesol v duchu toho prvého, veľa gólových šancí k videniu nebolo, avšak tá Ľubova stojí za zmienku, nakoľko po peknej kombinácií sa Ľubo ocitol sám pred súperovým brankárom, avšak zoči-voči bránkárovi súpera v zakončení zlyhal.

Prednádražie stav stretnutia kontrolovalo, v 35. minúte sa mu naviac podarilo streliť ďalší gól a prakticky bolo po zápase (1:3).

Na konci zápasu sme ešte skúsili hru bez brankára, ale aj keď sme boli usadení na polovici súpera, poriadna strela z našej strany neprišla, súper výborne strely blokoval a nám predsa len chýbalo v zakončení trošku rýchlosti, všetko bolo bez momentu prekvapenia.

 

Aj v druhom zápase sezóny 2018/2019 sme teda prehrali, na konte máme stále 0 bodov a to pri skóre 3:9. Je skutočne čo zlepšovať a aj keď to v zápase proti Prednádražiu nebolo z našej strany zlé, stále niečo chýba.

Pozitívom dnešného zápasu je fakt, že oproti 1. kolu, kedy sme na striedačke nemali nikoho, dnes na nej sedeli traja hráči.

Do tímu sa po dlhšom čase vrátil Kubík, ktorý v bráne podal solídny výkon, zápasovú premiéru v našom drese zažil Robo Polakovič, ktorého týmto v tíme srdečne vítame a dúfame, že sa stane našou oporou.

 

Zostava: M.Kubíček – M.Holec, P.Tulis, Ľ.Kovačic, M.Suchán, Mi.Ryšavý, Ma.Ryšavý, R.Polakovič

Góly za Kabo: Ma.Ryšavý

Žlté karty: Ľ.Kovačic

 

Štatistické okienko

Po Tuldovi sa v tejto sezóne gólom presadil po prvýkrát aj Marek, ktorý strelil v drese FC Kabo už svoj 75 gól. S týmto počtom gólov patrí Marekovi v historickej tabuľke strelcov nášho tímu neohrozené 5. Miesto. Pre bratom Milošom má náskok 16 gólov, na štvrtého už nehrajúceho Piza je Marek v strate 32 gólov.

 

Čo nás čaká v najbližšom čase

Vo štvrtok 4.10.2018 je to tréning, ktorý bude tradične v Hrnčiarovciach a tradične s Kompletom, so začiatkom o 18:30. Tí, ktorí môžete, treba prísť.

 

V sobotu 6.10.2018 nás potom čaká 3. Kolo OLSF Trnava, našim súperom bude o 9:30 nebezpečný Eltom. Verím, že sa pre tento zápas zídeme v dostatočnom počte a pokúsime sa spoločne o prvé body v tejto sezóne.