V 13. kole sezóny 2017/2018 boli našim súperom Družbané

20.01.2018 18:43

Druhý zápas roku 2018, inak zápas 13. Kola OLSF nám prisúdil ďalšieho z najlepších tímov našej ligy, tím Družbanov...

 

Pred zápasom nám v kabíne zlepšil náladu najprv Miloš, ktorý musel čeliť problému chýbajúcich ponožiek do sáloviek, no darmo, ak sa chlapec po dlhšom čase sám zbalí na zápas, nie je to tak, ako keď sa o neho postará svedomitá manželka...po tomto úsmevnom momente ďalej zaperlil Peťo, ktorého hláška sa s ním ponesie určite dlho...Družbané nastupovali na zápas taktiež v bielych dresoch, avšak nakoľko my sme vstupovali do zápasu ako domáci tím, problém rozlíšenia museli riešiť Družbané, no a ten Peťo popísal už skôr avizovanou hláškou, „nech si rozlišovačky dajú oni, veď oni chcú vyhrať, nie my“.

 

Po našom úsmevnom počínaní v šatni sa tak začal zápas, v ktorom sme opäť nenastupovali v úlohe favorita, mohli sme len prekvapiť a našim cieľom bolo predovšetkým zopakovať výkon proti Merkúru.

Zápas sa však pre nás nezačal najlepšie, keď po peknej kombinačnej akcií súpera, naša obrana nezareagovala tak, ako by mala a od 2 minúty sme prehrávali (0:1). Povzbudení výkonom v minulom kole, sme aj do tohto zápasu vstúpili aktívne, rýchly gól nás nezaskočil, ba naopak, po vydarenom útočnom pressingu sme skórovali, keď riskantnú prihrávku súpera dokonale vyčíhal Tuldo a do prázdnej brány už nebol pre neho problém skórovať (1:1, 4. minúta).

Z vyrovnaného stavu sme sa však opäť dlho netešili, keď aj s dávkou šťastia Družbané skórovali, na tečovanú strelu nemal Lopo v bráne šancu (1:2, 5. minúta). Inak mimochodom, keď spomínam Lopa, ide o našu novú akvizíciu v bráne, Andrej má tak konkurenciu...

Družbané sa tak opäť dostali do vytúženého vedenia, prišla však 8. Minúta a náš dobre zvládnutý protiútok, z ktorého peknou umiestnenou strelou zakončil Marek a bolo vyrovnané (2:2).

Družbané boli určite z našej hry prekvapení, v obrane nám to navzdory početnosti útokov súpera išlo výborne, držal nás aj Lopo a tak prvý polčas skončil nerozhodne 2:2.

V druhom polčase sme mali túžbu pokračovať vo výkone z polčasu prvého, spočiatku sa nám darilo, avšak v 24. Minúte sme po ťukesi súpera opäť inkasovali, nezachytený pohyb súpera nám v tomto zápase robil sem tam ťažkosti, opäť sme prehrávali (2:3). Za stavu 2:3 sme sa pochopiteľne nevzdávali, z tohto zápasu sa dali vyťažiť nejaké body, dostávali sme sa do šancí, v obrane to bolo taktiež v mnohých prípadoch výborné, oporou bol aj brankár, avšak skórovať sa nám stále nedarilo a tak udrel opäť súper, na narážačku dvoch súperových hráčov sme opäť nezareagovali, ako by sa patrilo a bolo to o dva góly (2:4, 30. minúta).

Do konca zápasu tak zostával ešte dostatok času, aby sme ho v závere zdramatizovali, avšak aj po viacerých žŕďkach a nebezpečných strelách, sme už neskórovali a zápas sa tak skončil 2:4.

Za tento zápas, podobne ako po zápase proti Merkúru, treba pochváliť celý tím, bojovali sme, snažili sme sa, no a pri troške šťastia, sme mohli aj bodovať...nestalo sa, nevadí, ak budeme v takýchto výkonoch pokračovať, body prídu.

 

Zostava: Lopatka M. – Tulis P., Ryšavý Mi., Gažo P., Ryšavý Ma., Suchán M., Kovačic Ľ., Toman M.

Góly: Tulis P. a Ryšavý Marek

Žltá karta: Kovačic Ľ. a Ryšavý Miloš (Miloš obdržal v tejto sezóne už tretiu žltú kartu, v najbližšom zápase má tak stop)

 

Štatistické okienko

Tuldo dnes zaznamenal svoj 9. gól v aktuálnej sezóne, ktorým si upevnil pozíciu najlepšieho strelca nášho tímu v aktuálnej sezóne (celkovo strelil v drese FC Kabo už svoj 128. gól, s náskokom 10 gólov na Šošála a so stratou 14 gólov na Miša, ide o historicky druhého najlepšieho strelca FC Kabo).

Marek strelil v tomto zápase svoj 4. gól v aktuálnej sezóne, ktorým sa vyrovnal Mirovi a Ľubovi, inak Marek v drese FC Kabo zaknihoval historicky svoj 71. gól, ktorým si upevnil pozíciu historicky piateho najlepšieho strelca nášho tímu.

 

Čo nás čaká

Do konca základnej časti nám zostávajú odohrať už len dva zápasy, v sobotu 27.1.2018 nás čaká ďalší ťažký súper, tentokrát Vodáreň. Proti tomuto tímu nemáme opäť čo stratiť, čaká nás veľmi podobný súper, na akých sme narazili v tomto roku.

Verím, že sa zídeme v dostatočnom počte a budeme pokračovať v sympatických výkonoch aj naďalej.