Sezóna 2019/2020; 6. kolo a zápas proti Atomiku Trnava

02.11.2019 16:35

V deň pamiatky zosnulých sme nastúpili na zápas 6. kola, v ktorom nám bol súperom tím Atomiku Trnava.

V tejto sezóne nastupujeme skutočne do každého zápasu v role, že nemáme čo stratiť a zabojovať sme chceli aj proti tomuto súperovi, ktorý pomýšľa len na to najvyššie umiestnenie.

 

Na úvod treba poznamenať, že v tomto zápase sa v drese nášho tímu predstavili hneď dvaja novici.

Prvým je Laco Bachratý, ktorý bude zastávať post brankára, druhým je Miro Puškáš, ktorý by nám mal pomôcť v poli.

 

K zápasu...

Úvodom zápasu sme pôsobili trošku zaskočeným dojmom, čoho dôsledkom bol gól súpera hneď v 4. minúte a tak ako je nám to už z predošlých zápasov známe, opäť sme museli stav len doťahovať.

Postupom času sa však hra opticky vyrovnávala, po vzore súpera sme sadostávali do šancí aj my a treba podotknúť, že naše šance na skórovanie boli viac pýtajúce sa po góle, ako tie hráčov Atomiku.

Tak ako to však s nami býva, svoje šance nevyuživáme, následne spravíme chybu, ktorú naopak súper využije a inkasujeme.

Bolo tomu tak opäť, v 12. minúte sme už prehrávali o dva góly (0:2).

 

V aktívnej hre sme pokračovali však aj naďalej, odmenou nám bol gól Mareka, ktorý vyskúšal ohroziť brankára súpera z pomerne veľkej diaľky, ten však veľmi pravdepodobne loptu dobre nevidel, tá mu prešla pomedzi nohy a stav stretnutia bol z našej strany upravený na 1:2.

Písala sa len 16. minúta, boli sme späť v zápase a chceli sme bojovať aj naďalej, veď šance z našej strany prichádzali.

 

Atomik však využil ďalšie naše chyby, v 18. minúte sme prehrávali opäť o dva góly (1:3) a aby toho nebolo málo, o minútku sme inkasovali opäť a prvý polčas sa tak skončil z nášho pohľadu veľmi nepriaznivým výsledkom 1:4.

 

Do druhého polčasu sme tak vstupovali s trojgólovým mankom, naviac proti tímu, od ktorého sa dal očakávať na našu bránu aj ďalší tlak...

Druhé dejstvo sme však zvládli nad pomeri dobre, aktívnou hrou, lepšou obranou, keď nás zároveň podržal aj brankár, sme sa dostávali do stále viac a viac šancí, treba napísať, že do skutočne čistých šancí.

 

Náš tlak na súperovú bránu vygradoval v 26. minúte, keď najprv brankár Atomiku zázračne vychytal Tulda, náš tlak však neustával, odmenou nám bol gól Sucha, ktorý už prakticky nemal problém skórovať do takmer prázdnej brány súpera. Hráči Atomiku skutočne v tejto chvíli nevedeli skôr kam skočiť, gól sme si rozhodne zaslúžili.

 

Zníženie stavu nás pochopiteľne ešte viac nakoplo, o minútku neskôr sme stav skorigovali už na 3:4, keď po peknej nahrávke novica Mira Puškáša, nemal navrátilec Ľubo Jaroška už problém skórovať. 

Keďže sa písala len 27. minúta a prehrávali sme len o jeden gól, čakalo sa v závere zápasu veľké drama.

 

Tomu sa tak aj stalo, neustále sme sa dostávali do šancí, avšak ani po samostatných nájazdoch na brankára Atomiku sme nedokázali uspieť, no a súper, aj keď horko-ťažko, ale predsa len jednogólové vedenie udržal a tešil sa z víťazstva 4:3.

 

Z našej strany veľmi slušný výkon, zápasu by určite svedčala viac remíza, sklamanie z výsledku z našej strany je, avšak predvedená hra je určite povzbudením do ďalších zápasov.

Milo dnes prekvapila aj účasť na zápase, s tromi hráčmi na striedačke sa hrá určite inak, než keď tam je jeden, resp. žiaden.

 

Zostava: BACHRATÝ - TULIS, SUCHÁN, HOLEC, MA.RYŠAVÝ, POLAKOVIČ, JAROŠKA, PUŠKÁŠ

Góly za KaBo: MA.RYŠAVÝ, SUCHÁN, JAROŠKA

 

V nasledujúcom 7. kole sa stretneme 9. novembra s Olympicom Trnava, súpera si v tejto sezóne určite nevyberieme, ale nečaká nás opäť nič jednoduché. Výkop zápasu je o 10:30 v Komplet aréne v Hrnčiarovciach nad Parnou.