Sezóna 2019/2020; 20. kolo a zápas proti Eltomu K.Hrnčiarovce

02.03.2020 10:55

V 20. kole sme sa stretli s miestnym tímom Eltomu, nakoľko išlo o tím z druhej polovice tabuľky, cítili sme šancu na úspech, veď naše posledné výkony nám boli predsa len povzbudením.

Situácia sa nám však začala komplikovať hneď pred úvodným hvizdom rozhodcu, veď na zápas sme sa opäť zišli v zložení brankár + štyria hráči do poľa, t.j. opäť bez možnosti striedania, keď súper mal na lavičke hneď ďalších piatich hráčov.

 

Na takéto zápasy sme si však predsa len v tejto sezóne už zvykli a rozhodne sme sa popredu vzdať nechceli.

Úvod zápasu nám vyšiel na výbornú, keď sme v 2. minúte po góle Miša išli do vedenia, vedenie sme následne zdvojnásobili v 6. minúte, keď sa presadil Miro. Začiatok zápasu z našej strany výborný, súpera sme rozhodne zaskočili.

 

Veľká škoda snáď chvíľkovej nekoncentrácie, keď súper hneď o minútku znížil na 1:2 a o nasledujúcu minútu už bolo zrovnané na 2:2. Skutočne priebeh siedmej a ôsmej minúty sme nezachytili, súperovi sa podarilo streliť góly a začínalo sa v podstate od začiatku.

Rýchle inkasované góly nás predsa len dostali opäť viac do pozoru, hrozili sme nebezpečnými protiútokmi, hral sa vyrovnaný futsal a početná prevaha hráčov súpera (na striedačke) nebola na palubovke nijako viditeľná. Keďže Eltom nehral nijako extra behavý futsal, stíhali sme sa v pohode brániť a zároveň sme súperovi podkutrovali aj našimi útočnými výpadmi.

 

Aj keď sa v 1. polčase bolo na čo pozerať, ďalší gól v ňom už nepadol a tak sa za stavu 2:2 menili strany.

 

S Eltomom sa dalo hrať, pokračovať sme v predvádzanej hre chceli aj v druhom dejstve a tak, ako nám vyšiel úvod 1. polčasu, vyšiel nám aj úvod toho druhého.

V 24. minúte sme sa po peknej kombinačnej akcií a finálnej prihrávke Tulda na Miša dostali opäť do vedenia, aby o minútku neskôr nachytal Tuldo brankára Eltomu na "hruškách", keď z polovice ihriska presne zamieril pod brvno jeho brány.

Tieto dva góly boli určite najväčšou ozdobou tohto zápasu, čo bolo podstatné, v 25. minúte sme boli opäť v dvojgólovom vedení.

 

Eltom však vo svojom úsilí nepoľavoval, o dve minútky bolo z ich strany znížené na 3:4, aby následne 9 minút pred koncom súper vyrovnal na 4:4. Treba však opäť napísať, že Eltomu pri jeho góloch pomohla aj šťastena, náhodné odrazy proste s nami v posledných zápasoch nehrajú a aj keď zostávalo do konca zápasu 9 minút, hralo sa v podstate od znovu, avšak s rozdielom, že už nám predsa len nejaké tie sily chýbali.

 

Zostávalo 5 minút do konca zápasu a aj keď sme boli stále nebezpeční, Miša začalo limitovať zranenie, ďalší hráč nám už kondične odišiel a toto viedlo k ďalšiemu gólu súpera, keď sme sa 4 minúty do konca zápasu dostali do nepriaznivého stavu 4:5. Nakoľko sme boli bez možnosti striedania a na palubovke sme mali už dvoch hráčov, ktorí len čakali na záver stretnutia, šance na nejaký náš záverečný nápor boli mizivé a aj keď sme chceli ešte hrať, nedalo sa a pri našom záverečnom vabanku sme inkasovali ešte raz.

 

Z našej strany opäť veľmi obetavý, bojovný a zároveň aj tímový výkon, ktorý by si zaslúžil zisk nejakého bodu, avšak ak na zápas prichádzame v zložení, ktoré nám nedá možnosť striedania, v závere zápasu sa hrá skutočne veľmi ťažko.

S Eltomom sme teda rozhodne nesklamali, predviedli sme peknú hru, avšak v konečnom dôsledku sme prehrali 4:6 a čaká nás tak už iba naše záverečne vystúpenie v tejto sezóne.

 

Počas nasledujúcej soboty máme voľno, sezónu 2019/2020 v našom podaní teda ukončíme zápasom proti Prednádražiu, ktorý sa odohrá 14. marca o 11:20.

Tak ako sme základnú časť tejto sezóny otvárali zápasom proti Trnave United, tú paradoxne aj uzatvoríme našim zápasom, tentokrát však proti Prednádražiu.

Všetko nasvedčuje tomu, že Prednádražie bude v našom vzájomnom zápase hrať ešte o postup do play off (určite príde súper v kompletnmom zložení), rozhodne nás teda nečaká zápas jednoduchý, avšak opäť sa stretávame s tímom, proti ktorému sa hrať dá a snáď aj pre ďalšiu existenciu nášho tímu, by bolo podstatným, keby sme sa s touto sezónou dokázali rozlúčiť víťazstvom.

 

Zostava: BACHRATÝ - TULIS, SUCHÁN, HOLEC, TOMAN

Góly za Kabo: HOLEC 2, TOMAN, TULIS