Sezóna 2019/2020; 19. kolo a zápas proti Merkúru Trnava

23.02.2020 20:42

V 19. kole sme sa stretli s Merkúrom Trnava a nakoľko sme v predošlých zápasoch proti Atomiku, resp. Olympicu podali veľmi dobrý výkon, chceli sme naň nadviazať aj proti Merkúru.

Pre tento zápas sme sa zišli v početnom zložení, veď na stiredanie sme mali až troch hráčov a to nebýva zvykom. Do zápasu sme vstupovali s cieľom, aby sme ho odohrali v štýle tých predošlých, teda vychádzať sme chceli zo zabezpečnej obrany a vyrážať sme chceli do rýchlych a nebezpečných protiútokov.

 

Náš cieľ sme plnili od úvodu, v obrane to bolo obstojné, dostávali sme sa opäť aj do šancí a s Merkúrom sme od úvodu hrali vyrovnaný futsal.

Úvod zápasu sme zachytili, aby sme sa v 11. minúte dostali aj do vedenia, keď sa po individuálnej akcií a po strele pod brvno presadil Miro Toman. Išli sme do vedenia, tento moment nás určite povzbudil a v do tej chvíle predvádzanej hre, sme pokračovali aj naďalej.

Do konca prvého polčasu už gól nepadol, na polčasový preslov sme sa teda pobrali za nášho vedenia 1:0 a cítili sme šancu, že by sme v tomto zápase mohli konečne aj bodovať.

 

Úvod druhého dejstva nám však nevyšiel, keď sa s nami v 23. minúte opäť pohrala aj "šťastena", keď si odrazená lopta našla pred našou bránou presne hráča súpera a ten už nemal príliš ťažkú prácu s tým, aby sa gólovo presadil. Vyrovnané 1:1...

Inkasovaný gól nás však nezaskočil, pokračovali sme v aktívnej hre, defenzíva bola obstojná a opäť sme sa dostávali do viacerých veľmi dobrých šancí, chýbal nám však strelený gól a tradične trestal súper, keď sme v 32. minúte stratili zbytočne loptu pri autovej čiare, pred našou bránou zostal zabudnutý hráč súpera a bolo z nášho pohľadu 1:2.

 

Do konca zápasu ešte zostával nejaký ten čas na náš vyrovnávajúci gól, avšak ten sa nám už streliť nepodarilo a keďže sme už žiaden ani neinkasovali, z vydretého víťazstva sa tešil súper.

Odohrali sme opäť dobrý zápas, za výkon sa rozhodne hanbiť nemusíme, aj keď sme si nejaký ten bod zaslúžili, nevydalo a opäť sme prehrali.

Pozitívom je opäť bojovnosť a celkový výkon, škoda len, že sme výkony hodné pochvaly začali predvádzať až v závere sezóny.

 

Čakajú nás už iba posledné dva zápasy tohto ročníka, keď ten najbližší odohráme v sobotu 29. februára a aj keď sme mali hrať až o 11:20, osud zariadil, že sa proti Eltomu K.Hrnčiarovce predstavíme už o 8:00.

Následný víkend po zápase s Eltomom budeme mať voľno, aby sme sezónu ukončili potom zápasom proti Prednádražiu.

V závere sezóny nás teda čakajú dva hratelné tímy, ak si udržíme výkony z posledného obdobia, mohli by sme sa ešte nejakého bodu dočkať.

 

Zostava: BACHRATÝ - TULIS, SUCHÁN, TOMAN, MA.RYŠAVÝ, JAROŠKA, PUŠKÁŠ, J,JANOVIČ

Góly za KaBo: TOMAN

Žltá karta: PUŠKÁŠ (3 ŽK v sezóne - stop na nasledujúci zápas), BACHRATÝ