Sezóna 2019/2020; 18. kolo a zápas proti Olympicu Trnava

15.02.2020 22:07

18. kolo nám prisúdilo ďalšieho ťažkého súpera, veď Olympic patrí dlhé roky k tomu lepšiemu, čo ponúka okresná trnavská futsalová liga.

 

Na tento zápas sme sa opäť zišli v oklieštenej zostave, do brány sa musel postaviť Sucho, v poli nastúpil Tuldo, Mišo, Miro, Marek a navrátilec Vladko Rau.

V predchádzajúcom zápase proti Atomiku sme podali veľmi sympatický výkon, na ktorý sme chceli nadviazať aj v tomto zápase.

 

Súper nastúpil na zápas prakticky so všetkými svojimi hviezdami, keď chýbal len "farmár", favorit zápasu bol jasný, avšak...

 

Úvod zápasu sme zachytili, hra bola vyrovnaná, naša tatika bola jednoznačná, hlavne pozorná obrana a uvidíme, čo sa podarí v ofenzíve.

Prvý gól zápasu prišiel v 8. minúte, keď súper nastrelil loptu pred našu bránu a s prispením šťastia išiel do vedenia, aj keď nutno podotknúť, že skórujúceho hráča sme mali mať pokrytého lepšie.

Gól nás však nezložil, naopak sme hrali aktívne a po prečíslení, ktoré vypracoval Tuldo, keď si po obhodení bríniaceho hráča Olympicu, loptu prebral rozbehnutý Mišo a peknou strelou pod brvno bolo vyrovnané. Písala sa 14. minúta a začínalo sa odznova.

 

Avšak o tri minúty zopakoval Olympic akciu, ako pri prvom góle a prakticky po úplne totožnom góle išiel zase do vedenia. Zápas bol vyrovnaný, samozrejme my sme hrali z hlbokej obrany, Olympicu naša hra robila ťažkosti, naviac, keď sme dokázali vyrážať do skutočne veľmi nebezpečných protiútokov. Prvý polčas za stavu 1:2 z nášho pohľadu aj skončil, v druhom dejstve bolo stále o čo hrať.

 

Do druhého dejstva sme nemali dôvod niečo na obraze našej hry meniť, v 24. minúte však súper využil naše nedôsledné bránenie a po krížnej prihrávke a strele z prvej to bolo z nášho pohľadu 1:3.

Hra bola však aj naďalej vyrovnaná, paradoxne sme sa do čistejších gólových šancí dostávali my a po jednej z nich, na konci ktorej bol navrátilec Vladko, bolo z nášho pohľadu 2:3. Vladko predviedol rovnako pekné zakončenie, ako pri prvom góle Mišo, strela skončila rovnako pod brvnom súperovej brány a boli sme späť v zápase. Písala sa 32. minúta...

 

Následne nás však po ďalších 2 minútkach z môjho pohľadu potopil rozhodca, ktorý po "strete" Vladka s Bendžom a vybiehajúcim Suchom, odpískal "pokutový kop" a súper mal tak pred záverom zápasu veľkú šancu na ďalší trhák. Stalo sa, prízemnú strelu Sucho nechytil a boli sme opäť v dvojgólovej strate, 2:4.

 

O ďalšie dve minúty sa súperov hráč dostal opäť po veľkej náhode (odraz od nášho brániaceho hráča) k lopte pred našou bránou, inkasovali sme na 2:5 a s našimi ambíciami na bodový zisk v tomto zápase bol koniec.

Chceli sme však zápas dohrať so cťou, aspoň to sa zadarilo a po naozaj veľmi peknej kombinácií sme v 38. minúte ešte raz skórovali, strelcom bol Marek. Tento gól padol po najkrajšej akcií zápasu a len sme si dokázali, že keď je pohyb, futsal je v podstate veľmi jednoduchý. Stav stretnutia bol 3:5 z nášho pohľadu a aj keď sme súperovi ešte v závere zápasu robili problémy, gól už nepadol a zápas za stavu 3:5 aj skončil.

 

Treba pochváliť všetkých hráčov nášho tímu, ktorí podali skutočne obetavý a tímový výkon. Samozrejme škoda občasných nevýrazných obranných zákrokov, nevyužitých šancí, avšak súper strelil tri góly aj s prispením šťasteny, avšak na to sa vyhovárať nemôžeme. Snažili sme, bojovali a aj keď sme nebodovali, hrial aspoń veľmi dobrý výkon.

 

Zostava: SUCHÁN - TULIS, HOLEC, TOMAN, MA.RYŠAVÝ, RAU

Góly za KaBo: HOLEC, RAU, MA.RYŠAVÝ

 

Na ďalší týždeň (sobota 22.2.2020) hráme už o 8:00, čaká nás tradičný tím trnavskej "sálovky", tím Merkúru, snáď sa pobijeme opäť o dobrý výsledok, snáď sa zadarí natoľko, že získame aj nejaký ten bod.