Sezóna 2019/2020; 17. kolo a zápas proti Atomiku Trnava

08.02.2020 12:41

V 17. kole sme sa stretli s tímom Atomiku, s ktorým sme v prvom vzájomnom zápase tejto sezóny odohrali veľmi dobrý zápas a cieľom bolo výkon zopakovať.

Horšie sa stalo skutočnosťou, veď na tento zápas sme sa zišli v počte brankár + štyria hráči do poľa, t.j. zápas sme museli odohrať bez možnosti striedania a tomu sme samozrejme podriadili aj taktiku.

 

V predošlých zápasoch sme mali probém s úvodom jednotlivých polčasov, teraz sme však dianie v úvode zápasu mali pod kontrolou, naviac v 5. minúte sme sa presadili aj gólom, keď strelcom gólu bol Sucho. 

Dostali sme sa tak nečakane do vedenia, treba však poznamenať, že sme skutočne hrali futsal, ktorý by sme mali predvádzať v každom našom zápase a určite by náš bodový zisk, ako aj skóre, vypadali úplne inak.

Všetci sme si plnili obranné povinnosti, ako sme mali, v bráne nás držal Laco a my sme tak mohli vyrážať do rýchlych protiútokov, do ktorých sme sa dostávali skutočne nad pomery až príliš často, keď nám s našimi výpadmi veľmi pomáhal aj brankár.

 

Atomik však v 11. minúte vyrovnal, keď sa po trošku nešikovnom obrannom zákroku, či s prispením veľkého šťastia dostala lopta k súperovmu hráčovi, ktorý stál priamo pred našou bránou a bolo 1:1.

Súper bol zrejme našou hrou zaskočený, zdalo sa, že sa našej hre prispôsobil, avšak aj napriek tomu sa v prečíslení dva na jednoho Atomik dostal do vedenia, písala sa 15. minúta (1:2).

Prvý polčas sa za tohto stavu už aj dohral, aj keď sme hrali bez možnosti striedania, hrali sme naozaj veľmi dobre, odmenou nám bol zaiste stav, ktorý nás stále držal v hre o nejaký ten bod z tohto zápasu.

 

Obraz hry oboch tímov sa v 2. polčase nijako nezmenil, súpera sme zatiahnutou obranou držali na dištanc, do vyslovených šancí sa Atomik nedostával, práve naopak, do tých 100% sme sa dostávali paradoxne my.

Avšak našim najväčším problémom je premienanie šancí a opäť sme raz pohoreli, šancí na náš ďalší gól sme mali skutočne na dva, tri zápasy, zakončenie nás opäť sklamalo, odvrátilo sa aj šťastíčko, veď nastrelili sme aj nejaké tyčky, no a keď už predsa len trošku dochádzali sily, udrel súper.

V 37. minúte, t.j. 3 minútky do konca navýšil Atomik stav stretnutia na 1:3 z nášho pohľadu, o minútku neskôr, keď sme hrali vabank, strelou do prázdnej brány bolo už 1:4 a za tohto stavu stretnutie aj skončilo.

 

Treba však všetkých pochváliť za bojovnosť a odhodlanie, keď sme nič pri našej účasti nevzdali, naopak sme príkladne bojovali.

Je to paradox, ale ak nastúpime do zápasu bez možnosti striedania, hráme lepšie, než keď máme na lavičke dvoch, či troch hráčov. Všetko sa skutočne odvíja od štýlu hry, ktorým chceme zápas odohrať, veď kým pri účasti 1+4 príliš na výber nemáme a hráme všetko skutočne z hlbokej defenzívy, pri účasti viacerých hráčov sme až príliš odvážni, hráme otvorený futsal a dôsledkom sú vysoké prehry. Chyba...my sa nemôžeme za žiadnych okolností pustiť so žiadnym súperom do otvorenej hry.

 

Z našej strany proti Atomiku v 17. kole kvalitný výkon, snáď taký zopakujeme aj v zostávajúcich zápasoch, len tie šance treba premieňať, veď ak by sa tak dnes stalo, tak sme mohli uhrať s týmto tímom minimálne remízu, ba ani výhra by nebola pri tých šanciach prekvapujúca.

 

Zostava: BACHRATÝ L. - TULIS, SUCHÁN, HOLEC, TOMAN

Góly za KaBo: SUCHÁN

 

O týždeň, t.j. 15.2.2020 nás čaká Olympic, veľmi kvalitný tím, ktorý hrá skutočne veľmi dobrý futsal, výkop zápasu je o 10:30.