Sezóna 2019/2020; 15. kolo a zápas proti Torpedu Trnava

26.01.2020 13:31

V rámci 15. kola sme odohrali zápas proti Torpedu Trnava, t.j. proti tímu, proti ktorému sme, ako proti jedinému, v aktuálnej sezóne bodovali.

Prvý vzájomný zápas nám proti Torpedu vyšiel, v odvete, ktorá sa hrala 25. januára bol miernym favoritom náš súper, ktorý v aktuálnej dobe predvádza lepší futsal, ako my.

 

Malo sa inak jednať o vyrovnaný zápas a tak to obraz hry oboch tímov aj vyjadroval...

 

Úvod zápasu sa niesol v šanciach, ktoré sa striedali na oboch stranách, brankári však svoje tímy držali a tak sme sa prvého gólu v zápase dočkali až v 12. minúte a do vedenia sme išli my, keď po trme-vrme pred bránou Torpeda sa lopta, dostala k Suchovi a ten už loptu bezpečne dopravil do brány. Išli sme do vedenia a ideálnejší priebeh sme si priať nemohli.

Náš problém je však aj vo chvíľkových koncentráciách, opäť táto chvíľa prišla po našom úvodnom góle a o minútu súper vyrovnal, no a začínali sme odznova. Ďalší priebeh prvého polčasu priniesol vyrovnanú hru, žiadny z tímov žiadnym spôsobom nijako nevynikal a tak sa prvé dejstvo dohralo za stavu z 13. minúty, skončil 1:1.

 

Tak ako sme gólovo vstúpili do 1. polčasu, to sa nám podarilo aj v druhom dejstve, naviac hneď z úvodu, keď v prvej minúte druhého dejstva sa po individuálnom prieniku a následnej prízemnej strele z diaľky, gólom presadil Marek. Brankár súpera nestačil na túto tvrdú strelu zareagovať, lopta mu prešla medzi nohy a boli sme opäť vo vedení (2:1).

Kým v prvom polčase súper vyrovnal hneď z protiútoku, po našom druhom góle sme vydržali bez inkasovaného gólu o niečo dlhšie, avšak aj tak súper vyrovnal, keď po prízemnej strele zpoza nášho brániaceho hráča bolo v 25. minúte 2:2.

 

V 2. polčase sme sa dostávali do viacerých gólových príležitostí, zo sľubných prečíslení sa nám však nepodarilo skórovať a to čo sa nedarilo nám, darilo sa súperovi.

V 28. minúte sme prehrávali 2:3, keď sme si v defenzíve nepokryli súperových hráčov, v 33. minúte sme prehrávali už 2:4. V závere sme skúšali hru bez brankára, tá nám nijako nevyšla, po chybách sme dostali ešte dva góly do prázdnej brány a bolo vymaľované.

 

S tímom podobných kvalít, akými disponujeme aj my, sme prehrali 2:6, Torpedo nám tak odplatilo prehru z prvého vzájomného zápasu a usadilo sa tak pevnejšie na postupovom 8. mieste, ktoré zaručuje účasť v play off.

V tomto zápase určite nevyhral lepší tím, zápas bol vyrovnaný, doplatili sme však na nevyužitie množstva šancí, ktoré mali skončiť gólom.

Torpedo bolo naopak efektívnejšie a odnieslo si z toho zápasu 3 body.

 

Náš tím stále zostal na dne poradia, aktuálne máme stratu 10 bodov na play off a je prakticky dané, že do play off nepôjdeme.

Zostáva nám odohrať ešte šesť zápasov, v tých je treba ešte o nejaký ten bod zabodovať, najbližšie nás čaká tím Floppersu, zápas sa odohrá 1. februára o 9:40 v Hrnčiarovskej aréne.

 

Zostava: KUBÍČEK - TULIS, SUCHÁN, HOLEC, MA.RYŠAVÝ, TOMAN, PUŠKÁŠ

Góly za KaBo: SUCHÁN, MA.RYŠAVÝ