Sezóna 2018/2019 - 1. kolo, zápas proti Atomiku

23.09.2018 21:56

Sezóna 2018/2019 v rámci OLSF Trnava začala dňa 22.9.2018, náš tím sa v 1. Kole stretol s druhým tímom minulej sezóny, Atomikom Trnava, išlo o otvárací zápas sezóny so začiatkom o 8:00.

 

Už pred samotným začiatkom zápasu sme sa museli vyrovnať so skutočnosťou, že počas zápasu nebude môcť striedať, zišli sme sa totiž v zložení brankár + štyria hráči do poľa.

Úvod sezóny teda obtiažny, samozrejme všetci zúčastnení chceli zabojovať o čo najlepší výsledok, čo sa v konečnom dôsledku príliš nepodarilo.

 

Prvý gól zápasu prišiel v 5. Minúte, tešil sa súper, aby toho nebolo málo, tak po góloch v 10., 13. a 16. Minúte, to už bolo z našej strany na hrozivých 0:4. Treba však podotknúť, že aj keď to na pohľad vypadá byť jednoznačný priebeh zápasu, opak bol pravdou, veď do niekoľkých 100% šancí sme sa dostali aj my, trpíme však stále na to isté, strelecká efektivita je z našej strany mizerná.

 

Do druhého polčasu sme tak vstupovali s cieľom, aby sme zápas dôstojne dohrali.

Písala sa 24. Minúta, keď sme zahrávali aut, Sucho z neho našiel Tulda, ktorý z prvej vypálil a strelil gól, ktorý sa len tak nevidí (1:4). Prudká strela, by bola určite aj ozdobou frajera na záver v športových novinách, samozrejme s prstom nahor :), lopta skončila pod brvnom, brankár súpera nemal šancu, Ľubo mal zase šťastie, že sa stihol uhnúť, lebo by dostal podobné KO, ako Povetkin od Joshuu.

Aspoň tento moment potešil, do ďalšieho priebehu zápasu nám tento gól určite pomohol, verili sme si predsa len o trošku viac.

V zápase sa bolo aj naďalej na čo pozerať, dostávali sme sa neustále do viacerých 100% šancí, avšak keď sa nám nedarilo skórovať ani zo samostatných nájazdov na súperovho brankára, v 31. Minúte prišiel ďalší trest, prehrávali sme opäť o štyri góly (1:5).

O ďalšie 4 minútky prišiel ďalší gól Atomiku (1:6) a keď sa už pomaličky zdalo, že v zápase viac gólov nepadne, po akcií 2 na 1 sa svojim druhým gólom v zápase presadil Tuldo (2:6, 37. Minúta).

 

Prvý zápas sezóny sme teda s druhým tímom poslednej sezóny prehrali 2:6, avšak aj keď sme sa nemohli prestriedať, mohli sme uhrať omnoho prijateľnejší výsledok.

Do ďalšieho priebehu sezóny, resp. do ďalšieho zápasu, je potrebné, aby sme sa naň dostavili hlavne v dostatočnom počte, nakoľko to je základ k úspechu. Strelecká efektivita je jedna vec, treba sa však hlavne zamyslieť nad hrou v obrane, nakoľko tá z našej strany nie je dobrá, aj keď samozrejme, v zápase proti Atomiku bolo bránenie dôsledkom účasti na zápase.

 

V sobotu 29.9.2018 nás čaká o 8:45 Prednádražie, všetci veľmi dobre tohto súpera poznáme, treba k tomuto zápasu pristúpiť s taktikou, ktorá nám úspech z tohto zápasu môže priniesť, veď Prednádražie je hrateľným súperom.

 

Zostava: Lackovič A. – Tulis P., Kovačic Ľ., Toman M., Suchán M.

Góly za Kabo: Tulis P. 2

 

Štatistické okienko

Tuldo sa po vzore posledných troch sezón, dvoma gólmi v prvom kole sezóny 2018/2019 opäť usadil na čelo strelcov FC Kabo.

Z historického hľadiska dosiahol Tuldo v drese FC Kabo už svoj 133 gól, je tak v 14 gólovej strate na historicky najlepšieho strelca FC Kabo, Miša Holeca, historicky tretí najlepší strelec nášho tímu, Tomáš Janovič, stráca na Tulda 12 gólov.

Za zmienku stojí aj fakt, že Tuldo striela góly za náš tím nepretržite od sezóny 2004/2005, t.j. od tejto sezóny až po súčasnosť (aktuálna sezóna je už 15 v rade) strelil v každej sezóne nejaký ten gólik, pričom podobnú bilanciu môže mať už len Miloš Ryšavý.