Preview pred sezónou 2017/2018

11.07.2017 07:58

Ahoj futsaloví nadšenci, najmä však fanúšikovia nášho tímu, tímu FC KaBo...

 

Začali nám letné prázdniny, v čase písania tohto článku je už prvá dekáda júla za nami, čím chcem dať do pozornosti, že september sa blíži a tým aj začiatok novej sezóny, sezóny 2017/2018. Náš tím sa opäť predstaví len v 2. OLF, keď nám v minulej sezóne unikol postup skutočne len o kúsok.

Koncom júna sme sa predstavili na tradičnom turnaji v malom futbale v Česku (Svitavy) a aj keď nám sobotný program po ťažkom piatkovom večeri nevyšiel podľa predstáv, predsa len sme s jednou výhrou a tým väčším nadšením postúpili aj do nedeľného diania, v ktorom sme sa predsa len prezentovali lepšími výkonmi, avšak z výhry sme sa už netešili, dvakrát sme remizovali, dvakrát prehrali, čím sme sa prepracovali už len na obed do Brnenského Glóbusu...Akcia však výborná, trošku mrzí naša absencia na Prengo Cupe, na taktiež veľmi dobre zorganizovanom turnaji, ale tak pevne verím, že na budúce leto to bude ohľadne turnajov pestrejšie.

Späť k lige...

Tak ako je všetkým dobre známe, do 1. OLF z našej ligy postúpili tímy Kaizer a Prednádražie, naopak v ďalšej sezóne by sme okrem známych súperov, mali naraziť opäť aj na Zeleneč, resp. Floppers Voderady, keď tieto tímy vypadli z 1. OLF.

Známejším nám bude zaiste najmä Zeleneč, s ktorým sme sa v minulosti stretávali pravidelnejšie, osobne sa veľmi teším najmä na súperenie s Rudom...Zeleneč skončil v minulej sezóne na poslednom mieste 1. OLF, dá sa napísať, že s prehľadom, nakoľko na predposledný Floppers tento tím stratil až 14 bodov, čo je o 3 body viac, ako v 1. OLF nazbieral. Zeleneč mal v 1. OLF druhý najhorší útok a jednoznačne najhoršiu obranu, čiže z tohto pohľadu sa tento súper javí pre nás, ako hrateľný a v 2. OLF je po zásluhe, výkony tomu nasvedčovali.

Ak si zoberiem do hľadáčiku tím Floppers, pôjde o veľmi nepríjemného súpera, kľudne sa dá napísať, že práve tento tím bude horúcim kandidátom na návrat do 1. OLF. Floppers v minulej sezóne nazbieral v 1. OLF 25 bodov, od záchrany ho však delilo 7 bodov...Čo však stojí za zmienku, Floppers nemal vôbec zlé štatistiky, veď tento tím mal piaty najlepší útok v 1. OLF, avšak zároveň druhú najhoršiu obranu, ktorá bola dôvodom zostupu tohto tímu. Všetci dobre vieme, že 1. OLF má kvalitu, k videniu je mnoho šikovných hráčov, avšak hráč tímu Floppers, konkrétne Dubovský, sa stal s 26 gólmi najlepším strelcom 1. OLF v minulej sezóne. Toto je skutočne zaujímavý fakt, no a ak sa tento hráč aj naďalej bude predstavovať v drese tohto tímu, vieme od koho nám hrozí najväčšie nebezpečenstvo.

Náš tím v minulej sezóne predvádzal výkony ako na hojdačke, tak ako dokážeme s každým tímom v 2. OLF vyhrať, tak dokážeme aj prehrať, ak by sa naša liga tipovala, tak by som sa FC KaBo vyvaroval na diaľku, trošku mi náš tím príde, ako keď tipujem FC Liverpool v Premier League. Ak im verím, sklamú, ak dám proti nim, vyhrajú...

Avšak navzdory všetkému, náš tím určite kvalitu má, veď takmer sme postúpili vyššie, čím sme samozrejme aj pre túto sezónu pasovaní do role tímu, ktorý má predpoklad postúpiť do 1. OLF, reálne naše šance odhadujem na postup z druhého miesta, o ktoré by sme sa podľa predpokladov mali pobiť so Zelenčom a jednoznačne aj s Kompletom, ktorý ukazoval taktiež vyšší štandard futsalu v 2. OLF.

Nepríjemnými sekundantmi by v našej lige mali byť opäť aj tímy Dynama, či Torpeda, prekvapiť rozhodne vie aj Trnava United, no a u Destilere je to o prístupe, ktorý je nie vždy taký aký by mal byť, no a hlavne vďaka tomu skončil tento tím v minulej sezóne na poslednom mieste v 2. OLF.

Čo sa týka kádra, neregistrujem žiadnu novú akvizíciu, keď tak len návrat Mira Toráča, ktorý sa už s nami predstavil na letnom turnaji vo Svitavách. Na pozícií brankára by nás mal opäť istiť Andrej, prípadne Paťo, alebooo Miloš, ktorý rozhodne v bráne prekvapuje...Obrana by mala byť ešte aj v tejto sezóne vystužená Tuldom, ak opomeniem brankárske schopnosti, tak aj Milošom, Ľubom, či Suchom, v útoku by sa mal opäť predstaviť najmä Marek, resp. hráč ktorý zahrá tak ofenzívu, ako aj defenzívu, Mišo, mimochodom historicky najlepší strelec nášho tímu.

Pevne verím, že častejšou účasťou budú tímu prospešní Filip, Peter Gažo, resp. Kubiš, Andrej Lelkeš, Adrián Bežuch, Ivan Milenkovič, Dodo, ako aj Šošál, ak som na niekoho zabudol, prepáčte...

V posledných dvoch sezónach bol zhodne so 17 gólmi najlepším strelcom nášho tímu Tuldo, čo bude v 35 rokoch už len ťažko obhájiteľné, avšak aj keď štatistiky musia byť, veď z nich vzídu legendy klubu, nie je podstatné kto dáva góly, dôležitý je najmä kolektív a výkon tímu, ktorý pevne verím, bude v nadchádzajúcej sezóne tým, ktorý nás bude zdobiť.

Určite sa pokúsime aj pre nadchádzajúcu sezónu zaistiť tréningy, dúfam, že sa na nich budeme zúčastňovať v dostatočnom počte, čím skutočne náš výkon môže len porásť.

Už teraz sa teším na nadchádzajúcu sezónu, snáď sa na jej začiatku zídeme v pevnom zdraví, v dostatočnom počte a spoločne zabojujeme o ďalšie úspechy nášho tímu.

 

Tuldo.