Preview FC Kabo-Komplet 2.zápas

19.02.2017 19:03

Na náš tím čaká 14. kolo aktuálnej sezóny, v ktorom sa stretneme s naším tréningovým partnerom, tímom Komplet Hrnčiarovce (Sobota 25.2.2017 o 8:45).

Dá sa zaiste predpokladať veľmi ťažký zápas, z tajných zdrojov som sa dozvedel, že Komplet sa na nás chystá, čiže môžeme očakávať od nášho najbližšieho súpera vysoké napádanie a ich tlak na našu bránu.

Všetci dobre vieme, že tento tím je zložený z prevažne mladších chalanov, ktorí sú neustále v pohybe, vedia si prihrať, loptu naraziť a budeme sa musieť mať skutočne na pozore.

V prvom tohto sezónnom vzájomnom zápase sme však Komplet zaskočili, keď sme ich v rámci 7. kola „vyškolili“ po výsledku 6:2, zostava Lackovič-Tulis, Mi.Ryšavý, Ma.Ryšavý, Holec, Kovačic, Milenkovič, Suchán a Bežuch predviedla jeden z tých kvalitnejších výkonov nášho tímu v tejto sezóne a slávilo to úspech.

V prvom zápase sa dvoma gólmi presadil Marek, raz skórovali Adrián, Ivan, Sucho a Tuldo, keď víťazný gól ide na vrub Sucha.

Komplet je pred našim vzájomným zápasom veľmi dobre naladený, veď vyhral svoje posledné štyri zápasy, keď si naposledy poradil s lídrom 2. OLF, Kaizerom, inak pred tým porazil ešte aj Destilere, Dynamo a Prednádražie.

Komplet je aktuálne na treťom mieste, pričom na nás stráca 5 bodov a tento tím spraví všetko preto, aby náš náskok znížil. Komplet je inak tímom so štvrtou najlepšou ofenzívou našej ligy (43 gólov – my sme ich strelil 44), avšak na druhej strane ide aj o tím s treťou najhoršou defenzívou našej ligy (45 inkasovaných gólov – my sme ich inkasovali len 26).

V tomto zápase môže náš tím myslieť na úspech jedine pri splnení si obranných povinností (a toto by som skutočne zdôraznil), nakoľko ak v obrane nezahráme tak, ako je potrebné, na úspech môžeme zabudnúť. Ofenzíva Kompletu má svoju silu, rýchlosť ich hráčov nám môže spôsobovať problémy, preto sa je na toto treba pripraviť.

Rešpekt pred týmto súperom mať musíme, rozhodne si ho zaslúži, avšak na druhej strane, stále máme naše štatistiky lepšie ako náš najbližší súper, veď sme strelili o jeden gól viac, čo je však podstatnejším rozdielom, v defenzíve sme jasne lepší, keď sme inkasovali až o 19 gólov menej, no a v konečnom dôsledku sme nazbierali v tejto sezóne o 5 bodov viac.

Náš štýl hry je pred týmto zápasom jasný, rozostavenie 1-3 pri ofenzíve musíme dodržať počas celého zápasu, v obrane treba hrať jednoznačne osobnú obranu a dôrazne si preberať hráčov súpera, pri útokoch Kompletu si treba na ich hráčov počkať na polovici ihriska, aby medzi našimi útočníkmi a obrancami nevznikali veľké medzery, čo by hráči súpera navzdory ich rýchlosti mohli trestať (pri dodržaní tohto sa vyvarujeme prečísleniu).

My sa nemáme kam ponáhľať, veď ak gól neinkasujeme, nemôžeme prehrať, treba preto zmýšľať takto a zbytočne si to v obrane nekomplikovať, treba hrať jednoducho, keď nemám kam, odkopnem...Pri našej súhre a hlavne plnení si defenzívnych povinností, verím v úspech nejakého z našich brejkov a tým aj v úspech nášho tímu v tomto ťažkom zápase.

Od nášho brankára samozrejme všetci očakávame plné sústredenie a 100% koncentrovaný výkon.

Nakoľko prvý Kaizer má len o bod viac ako náš tím, pri našom víťazstve a ich prípadnom zaváhaní, môžeme ísť aj do čela 2. OLF, na druhej strane pri našom zaváhaní síce zostaneme stále na 2. mieste, ale Komplet už nám bude nadostrel, t.j. na rozdiel 2 bodov.