Preview FC Kabo-Kaizer 3.zápas

27.02.2017 19:13

Na náš tím čaká 15. zápas v sezóne, ktorým zároveň štartujeme poslednú tretinu zápasov v rámci aktuálnej sezóny.

V rámci 15. kola na nás čaká Kaizer, teda líder 2. OLF...

Kaizer má pred poslednou tretinou sezóny náskok 4 bodov na čele poradia našej ligy, na druhom mieste sme potom my, no a na nás dotiera už Komplet, ktorý je v strate 6 bodov na prvé miesto a teda 2 bodov na nás.

Po Komplete nás teda čaká ďalší ťažký zápas, v ktorom však bude miernym favoritom náš súper a zároveň bude tento zápas pre nás poslednou šancou, ako môžeme v rámci svojich síl Kaizer dostihnúť, potom sa už budeme musieť spoliehať len na ich zaváhanie a pomoc súperov...

Kaizer sa môže v našej lige pochváliť jednoznačne najlepším útokom, na ich 73 strelených gólov sa žiaden ďalší tím nechytá, ich defenzíva je na základe inkasovaných gólov tretia najlepšia.

Na základe vyššie uvedeného faktu je teda jasné, na čo si treba dať pozor, ubrániť ofenzívu Kaizeru bude nesmierne ťažká úloha, avšak ak by sa nám toto podarilo, môžeme myslieť na úspech v tomto zápase.

Pokiaľ ide o náš tím, tak naša ofenzíva je v 2. OLF podpriemerná, veď až štyri tímy nastrielali viac gólov ako my, naopak naša defenzíva je zase najlepšou v lige, 30 inkasovaných gólov je toho dôkazom.

S Kaizerom sme sa stretli v tejto sezóne dvakrát a išlo o veľmi diametrálne odlišné zápasy, veď v rámci prvého kola sme tomuto tímu podľahli 0:6 (0:3), aby sme mu túto prehru opätovali v rámci ôsmeho kola, kedy sme vyhrali 5:0 (3:0), keď sa hattrickom zaskvel Mišo, po góle pridali Tuldo a Miloš.

Prvý vzájomný zápas nám s týmto súperom absolútne nevyšiel, ale tak dalo sa to pripisovať nekoncentrovanosti na začiatku sezóny, avšak v tom druhom sme si dokázali splniť na výbornú defenzívne povinnosti a slávilo to úspech. Pre tretí vzájomný zápas je teda pre nás najdôležitejšou úlohou hlavne defenzíva, nesmierne dôležité bude aj to, ktorý tím strelí prvý gól...

...v tejto sezóne máme na konte 9 výhier, avšak až v siedmych prípadoch sa zrodila naša výhra vtedy, keď sme strelili prvý gól v zápase.

Pokiaľ ide o situáciu, keď sme prvý gól v zápase aktuálnej sezóny inkasovali my, dvakrát sme tento priebeh dokázali otočiť, avšak všetkých 5 prehier v tejto sezóne prišlo práve po situácií, kedy sme prvý inkasovali gól my.

Cieľ najbližšieho zápasu je teda jednoznačný:

-        Pozorná defenzíva po celých 40 minút, ubrániť ofenzívu súpera je prvoradou úlohou

-        Streliť úvodný gól zápasu, po ktorom by nám to štatisticky vychádzalo na 78% šancu, že zápas dotiahneme do víťazného konca

-        Vyvarovať sa faulom     

Ako je spomínané vyššie, Kaizer má na nás k dobru 4 body, je teda isté, že aj keď vyhráme, zostaneme na druhom mieste, avšak ak by sme zápas s Kaizerom nezvládli, je vysoko pravdepodobné, že by sme klesli už na 3. miesto, nakoľko Komplet sa v najbližšom kole stretne s Trnava United, no a v tomto zápase je jednoznačným favoritom.

V prípade našej remízy s Kaizerom a výhry Kompletu, by náš tím zostal taktiež na druhom mieste, pričom pri rovnosti bodov, máme predsa len o niečo lepšie vzájomné zápasy s Kompletom (výhra 6:2, prehra 1:4).