Preview FC Kabo-Dynamo (2.zápas)

30.01.2017 20:29

Na náš tím čaká 12. zápas v sezóne, v ktorom narazíme na Dynamo Trnava (Sobota 4.2.2017 o 13:15).

Bude sa jednať o súboj druhého s posledným tímom 2.OLF, čiže z tohto pohľadu je zjavné, ktorý tím by mal mať navrch. Zaujímavosťou vzájomných zápasov s Dynamom je určite to, že tento tím je jeden z mála tímov, proti ktorým máme z historického hľadiska pozitívnu bilanciu, veď v 22 vzájomných zápasoch FC Kabo dokázalo tím Dynama 11 krát poraziť, 3 krát sa zrodila remíza a 8 krát tomuto tímu FC Kabo podľahlo, pričom toto všetko sa zrodilo pri skóre 49:56, ktoré naopak z nášho pohľadu príliš priaznivé nie je.

Dynamo bolo dlhoročným účastníkom 1.OLF, avšak už tento tím nie je ani zďaleka tým čo býval, nakoľko aj keď sa ich káder čiastočne odmenil, je ho jednoducho treba aj omladiť, čo sa príliš v tomto tíme zatiaľ nepodarilo.

Dynamo je na poslednom mieste 2. OLF so ziskom len 8 bodov, keď ich bilancia je 2-2-7 23:37, na predposlednú Trnava United stráca Dynamo 3 body. Náš tím sa aj po neúspešnom zápase s ŠK Prednádražie stále nachádza na postupovom 2. mieste s bilanciou 7-0-4 33:24 a aj keď sa v zápase s Dynamom očakáva naše víťazstvo, jednoznačne bude pre neho potrebný náš bezchybný výkon.

S Dynamom sme sa stretli v tejto sezóne už v rámci 5. kola, keď sa dá tvrdiť, že sme mali tento zápas pod kontrolou, veď po góloch Miloša a Miša sme viedli v polčase 2:0, aby súper znížil z ich pohľadu na 1:2, avšak odpovedali sme Marekovým gólom hneď po minúte, aby sme výsledok prikrášlili ešte Ľubovým gólom na finálnych 4:1.

Po poslednom zápase však máme najmä v ofenzíve čo naprávať, veď ak chceme uspieť v najbližšom kole, musíme sa jednoznačne viac tlačiť do brány, určite bude potrebné rapídne zlepšiť pohyb na palubovke a toto by malo na starší káder Dynama určite platiť.

Zo štatistického pohľadu sa v tomto zápase stretne štvrtý najlepší útok proti ôsmemu, t.j. najhoršiemu útoku 2.OLF, inak pôjde aj o zápas najlepšej obrany a štvrtej najlepšej obrany našej ligy, aby som to zjednodušil, najlepšia obrana vyzve najhorší útok 2.OLF.

Dynamo strelilo o 10 gólov menej ako náš tím a inkasovalo o 13 gólov viac ako my, čiže karty sú rozdané jednoznačne, avšak je skutočne potrebné k tomuto zápasu pristúpiť zodpovedne, nakoľko nikdy sa nám proti papierovo slabšiemu súperovi nehralo dobre a mali sme veľké problémy, určite musíme aj v tomto zápase hlavne pozorne brániť, nakoľko len tento štýl nám môže priniesť v tejto sezóne úspech, aj keď ako som už spomínal, v ofenzíve to musíme zlepšiť a hlavne zjednodušiť, veď kto nevystreli, gól nemôže dať...Dôležité bude neprispôsobiť sa štýlu Dynama, ktoré bude hrať pomalý futsal, založený na tvrdosti, som však presvedčený, že naša zvýšená aktivita, resp. neustále napádanie aj ich rozohrávky, musí určite viesť k úspechu nášho tímu.

Verím, že aj pre tento zápas sa zídeme v početnom zložení, pre plánovaný štýl našej hry, ktorý by mal priniesť úspech, to bude potrebné.