Preview FC Kabo-Destilere - 2.zápas

06.02.2017 15:55

Pred našim tímom je ďalšia výzva, keď sa v rámci 13. Kola predstavíme proti štvrtému tímu našej ligy, tímu Destilere Trnava.

Destilere aktuálne ťahá sériu dvoch prehier, keď v rámci 11. Kola tento tím podľahol Kaizeru 3:5, v poslednom 12. Kole zase podľahol Kompletu 2:6, no a aj keď nás Destilere ešte prednedávnom bodovo atakovalo, už je s odstupom 7 bodov na náš tím, na aktuálne 4. mieste 2.OLF.

S týmto tímom sme sa stretli v aktuálnej sezóne v rámci 6. kola, keď sme tento zápas zvládli na výbornú, veď aj keď sme po prvom polčase prehrávali 0:2, dokázali sme to zvrátiť a nakoniec sme po góloch Tulda, Filipa, Mareka a dvakrát Sucha, vyhrali 5:2.

Destilere má však vo svojich radoch veľmi nebezpečných hráčov, keď sila tohto tímu stúpla najmä tým, že Buon Giorno v tejto sezóne pauzuje a práve Destilere stiahlo množstvo ich hráčov. Určite si budeme musieť dať pozor na ich rýchlosť a kombináciu, veď Destilere má v našej lige druhý najlepší útok (3,67 góla na zápas), avšak čo je ich najväčšou slabinou, je obrana, veď tá je v našej lige vôbec najhoršou (4,92 góla na zápas).

Na rozdiel od Destilere sa zase náš tím môže pochváliť najlepšou obranou v lige, veď 2,08 inkasovaného gólu na zápas nie je vôbec zlou vizitkou, avšak trošku to u nás viazne v útoku, keď ku strelenému gólu potrebujeme množstvo šancí, 2,92 streleného gólu na zápas nie je vizitkou najhoršou, avšak je čo v tomto ohľade zlepšovať.

Recept na úspech proti nášmu najbližšiemu súperovi je na základe vyššie uvedených štatistík jednoznačný...Treba ubrániť ich dobre fungujúci útok, nakoľko keď toto zvládneme, ich obrana je natoľko zraniteľnou, že nejaký ten gól by sme streliť mali.

Posledný zápas proti Dynamu nám ukázal, že aj keď sme inkasovali len raz, rezervy máme aj v obrane a toto bude treba jednoznačne ešte zlepšiť, obrana musí byť istejšou a hlavne nemôžeme prepadať v súbojoch jeden na jedného, ktoré sú kľúčové pre úspech celého tímu...obrana musí byť v blízkosti našej brány tesnejšia, treba aj trošku pritvrdiť a vyvarovať sa zároveň faulov.

Treba si uvedomiť, že ak nedostaneme gól, prehrať nemôžeme a toto musí byť mottom pre náš najbližší zápas, nakoľko ofenzíva Destilere je naozaj veľmi nebezpečnou a ak pohoríme v obrane, úspech z tohto zápasu by sa pre nás dostaviť nemusel.

Ďalším aspektom tohto zápasu je jeho skorý začiatok, 8:00 je naozaj čas, kedy sa futsal bežne nehráva, treba teda pamätať aj na toto, príprava musí byť...

Verím, že sa aj pre tento zápas zídeme v čo najlepšom zložení a zabojujeme spolu o ďalší úspech nášho tímu, veď sme aktuálne na výbornom druhom mieste a minimálne na tom sa musíme udržať zo všetkých síl, pokiaľ možno čo najdlhšie.