Posledný zápas sezóny 2017/2018 a jej krátke zhodnotenie...

26.03.2018 18:27

V sobotu 24.3.2018 na náš tím čakal posledný zápas v rámci sezóny 2017/2018, zápas 7. Kola nadstavbovej časti, keď našim súperom bol tím Trnava United...

 

Nakoľko tento náš súper figuroval pred našim druhým vzájomným zápasom tejto sezóny na nižšej tabuľkovej pozícií, favoritom, aj keď miernym, sme boli predsa len my.

V tomto zápase sme si verili, veď minulotýždňová výhra nad Zelenčom bola pre nás povzbudením a začali sme dobre, keď sme v 6. Minúte viedli už o dva góly...v 5. Minúte skóroval Mišo a hneď v 6. po peknej kombinácií zakončoval Tuldo (1:0 a 2:0).

Mierny ošiaľ z dobrého vstupu nás trošku herne utlmil, keď naše zaváhanie bolo potrestané v 8. Minúte kontaktným gólom súpera (2:1).

Po tomto góle sme sa však opäť zmobilizovali, v 17. Minúte sa po tečovanej strele presadil gólom Sucho (3:1) a aby toho do konca prvého polčasu nebolo málo, po ďalšej peknej kombinácií strelil Miro v 18. Minúte náš štvrtý gól (4:1). Za pre nás priaznivého stavu 4:1 sa prvý polčas už aj dohral, strata bodov z tohto zápasu sa už mohla zrodiť len po našom fatálnom zlihaní...

Za stavu 4:1 sme si pred vstupom do druhého polčasu povedali, čo je potrebné, avšak opak bol pravdou...

Súper začiatkom druhého polčasu na nás „vyletel“, keď som spomínal, že len naše zlihanie by nás v tomto zápase mohlo pripraviť o body, nechýbalo veľa...po individuálnych chybách sme súperovi v 22. a 24. Minúte dovolili znížiť len na jeden gól (4:2 a 4:3).

Zápas teda nabral opäť na zaujímavosti...v 27. Minúte sme však zahrávali priamy voľný kop, k lopte sa postavil Marek a aj keď mal najprv v pláne vystreliť priamo na bránu, nakoniec sa rozhodol pre prihrávku na pred bránou číhajúceho Mira...Marek danú prihrávku zahral skôr ako prihrávku strielanú, tú nie že Miro zámerne umiestnil do brány, ale po jeho nastrelení v bráne skutočne skončila...síce kostrbato zahraný priamy kop, ale lopta skončila v bráne a to je podstatné, Miro skóroval po druhýkrát v zápase (5:3).

Zápas sme po tomto góle prakticky mali pod kontrolou, šancí sme mali ešte kopec, ale skórovať sa nám nedarilo a tak udrel súper tri minútky pred koncom (5:4).

Zápas mal teda zaujímavý koniec, United skúšali hru bez brankára, gól však už nepadol, za zmienku stojí len tyč Ľuba...

V poslednom zápase sme teda dokázali uhájiť 3 body a aj keď sme danú sezónu neodohrali podľa našich predstáv, jej záver mal pre nás chuť víťazstiev.

 

Zostava: A.Lackovič – P.Tulis, M.Holec, M.Suchán, Ľ.Kovačic, M.Toman, V.Rau, Ma.Ryšavý

Góly: M.Toman 2, M.Holec, P.Tulis, M.Suchán

Víťazný gól: M.Toman

Štatistické okienko

Tuldo si svojim 12 gólom v sezóne uhájil post najlepšieho strelca tímu, keď na pozícií druhého najlepšieho strelca skončil Mišo s 11 gólmi.

Miro sa dvoma gólmi v tomto zápase dotiahol na Mareka a spoločne s ním skončil v sezóne 17/18 na pozícií tretieho najlepšieho strelca nášho tímu (strelili po 7 gólov).

Sucho v tomto zápase skóroval po tretíkrát v sezóne.

Pokiaľ ide o históriu, tak Mišo v tomto zápase strelil svoj historicky 147 gól, Tuldo svoj 131 gól, Sucho svoj 31 gól a Miro dosiahol na métu 27 gólov.

Víťazný gól ide v tomto zápase na vrub Mira, bol jeho prvým v sezóne 17/18, historicky ide o jeho piaty víťazný gól v drese nášho tímu.

 

Zhodnotenie po sezóne 2017/2018...

V sezóne 2017/2018 sme nemali veľa radosti z víťazstiev, resp. zo zisku bodov, veď naša bilancia bola po základnej časti 2-3-10 pri skóre 35:59 a tak sme základnú časť skončili na 13 mieste (súťaže sa zúčastnilo 16 tímov).

Na základe postavenia po základnej časti sme sa teda dostali len do skupiny o umiestnenie, keď sme v tejto skupine dokázali zo 7 zápasov trikrát vyhrať a štyrikrát prehrať, v nadstavbovej časti sme mali skóre 22:25, celkovo sme tak sezónu skončili s bilanciou 5-3-14 a skóre 57:84, sezónu sme ukončili na konečnom 13.mieste...

Sezóna 17/18 mohla a mala byť z našej strany lepšia, skutočne máme na čom pracovať, posilnenie kádra je nevyhnutnosťou, len nájsť stabilných členov zostavy je viac ako ťažké...do začiatku novej sezóny máme zhruba polroka, verím, že sa podarí získať nejaké posily, aby sme v nadchádzajúcej sezóny mali viac radosti z víťazstiev.

V sezóne 17/18 obhájil pozíciu najlepšieho strelca z predchádzajúcich dvoch sezón Tuldo, posledné tri sezóny tak na pomyselnom streleckom tróne pobýva Tuldo, aj keď v porovnaní s predchádzajúcimi dvoma sezónami strelil v tejto o 5 gólov menej.

Z historického hľadiska má však FC Kabo iného streleckého „kráľa“, je ním Mišo, ktorý strelil v drese nášho tímu už 147 gólov a s náskokom 16 gólov sa pozerá na druhého Tulda. S odstupom 10 gólov od Tulda je tretím historicky najlepším strelcom tímu Šošál (121 gólov).

Do štatistík sme v sezóne 17/18 mohli zapísať len 5 víťazných gólov...Dva z nich strelil Tuldo, po jednom si pripísali Mišo, Peťo a Miro. Z pohľadu histórie v tejto štatistike kraľuje opäť Mišo, na konte má rovných 20 víťazných gólov, keď za ním nasledujú so 16 víťaznými gólmi Pizo a s 13 Tuldo.

 

Čo nás čaká ?

Nasleduje obdobie cca. 6 mesiacov, po ktorých bude mať výkop sezóna 2018/2019, pričom počas tohto obdobia budeme bohatší o nové dresy, ale snáď aj o skúsenosti z letných turnajov vo Svitavách, resp. z turnaja Prengo Cup, ktorý sa odohrá tradične v areály Slávie Trnava.

Chcem veriť tomu, že sa náš tím zúčastní minimálne týchto dvoch turnajov, aj keď niečo naviac len privítame...Prvým na rade by mal byť Qantocup v českých Svitavách, o týždeň by mal nasledovať Prengo Cup (termíny: Qantocup je v termíne 23.-24.6.2018; Prengo Cup by mal byť v termíne 30.6.-1.7.2018).

Poprosím aktívnych členov klubu, aby registrovali dané termíny, aby sme pre obe udalosti dokázali vyskladať tím (registrovať to samozrejme môžu aj fanúšikovia, ich účasť je na oboch podujatiach vítaná).

 

Nakoľko som už vyčerpal zrejme všetko čo som mohol a to sa týka každého jedného stretnutia v tejto sezóne, všetkým prajem pekné leto a teším sa s vami na skoré stretnutie...