Kaizeru sme vrátili debakel z 1. kola

26.11.2016 19:56

Sobota 26.11.2016 bola začiatkom druhej tretiny aktuálnej sezóny, no a tú otvoril šláger 2.OLF, v ktorom sme sa na potešenie všetkých nás, ako určite aj všetkých fanúšikov nášho tímu, stretli my, ako tím z druhého miesta, proti pred týmto kolom aktuálnemu lídrovi tímu Kaizer Chiefs.

Rozdiel medzi nami a Kaizerom bol pred týmto kolom len jeden bod a bolo teda jasné, že ak niektorí z tímov vyhrá, pôjde do čela 2.OLF s trošku výraznejším bodovým odstupom.

Jediný vzájomný zápas s týmto súperom nám hneď na úvod sezóny nevyšiel, keď sme prehrali vysoko 0:6, avšak dá sa to s odstupom času naozaj charakterizovať ako zaváhanie, ktoré pripisujem začiatku sezóny, nakoľko od toho času sa naša hra už len zlepšovala a vďaka tomu sme pred týmto dôležitým zápasom figurovali na skvelom druhom mieste.

K zápasu...

Vstup do tohto stretnutia nám skutočne vyšiel na výbornú, keď po peknej kombinácií Miša s Tuldom, skóroval druhý menovaný do prázdnej brány a pripísal si tak šiesty presný zásah v sezóne (1:0). Súper bol úvodom zápasu zrejme trošku zaskočený, čoho sme onedlho využili v strelenie nášho druhého gólu, keď sa peknou umiestnenou strelou presadil Mišo (2:0), ktorý skutočne už gól potreboval, avšak to nebolo z jeho strany v tomto zápase ešte všetko...Úvod ako z rozprávky, ktorý samozrejme nášmu tímu dodal ešte viac sebavedomia, no a to sa potom súperom už ťažko hrá, teda aspoň v súčasnom období :) .

Zhruba do 5 minúty zápasu sme vyhrávali 2:0, čo bolo však podstatné, súpera sme absolútne nepúšťali do žiadnych nebezpečných situácií, čo do konca prvého polčasu viedlo aj k nášmu ďalšiemu gólu, keď sa do lopty oprel opäť Mišo a brankár súpera bol len v úlohe štatistu, na strelu pod brvno zareagovať nestačil (3:0). Prvý polčas sme s prehľadom dohrali za stavu 3:0, no a s cieľom vyhrať a udržať vedenie sme vstupovali do polčasu druhého.

Súper určite túžil v druhom polčase niečo so zápasom spraviť, to sa im však nedarilo, na našu bránu, keď musel v tomto stretnutí Andrej zasahovať, prešli max. 4 strely, avšak nešlo o strely až tak nebezpečné a tak sme súpera držali na dištanc.

Pred koncom stretnutia, v poslednej 5-minútovke sa Kaizer pokúsil za stavu 0:3 z ich pohľadu o hru bez brankára, avšak ani tou na nás nenachádzal aktuálny líder recept, výborná obrana, výkon celého tímu bol pre súpera neprekonateľnou prekážkou, až to vyvrcholilo gólom Miloša, ktorý súperovi vypichol loptu a pred prázdnou bránou nemal problém (teda aspoň to tak vypadalo :) ) sa do nej trafiť (4:0). Kaizer skúšal hru bez brankára aj naďalej, avšak opäť po dobrom odobratí lopty sa na bránu súpera vyrútili traja naši hráči a Mišo nemal problém po peknej prihrávke zavŕšiť svoj hattrick (5:0), ktorého sa mu mimochodom podarilo naposledy dovŕšiť v sezóne 2012/2013 a taktiež proti Kaizeru.

Skvelým tímovým výkonom sme tento šláger a súboj o priebežné prvé miesto 2.OLF zvládli s veľkým prehľadom a skutočne musím pochváliť všetkých, ktorí sa o súčasné dobré výkony svojou účasťou na zápasoch podieľajú, nakoľko tieto výsledky sú vizitkou celého tímu, ktorý skutočne v tomto období pôsobí veľmi isto, veď si zoberme len to, že po prvom zaváhaní v sezóne, sme v nasledovných siedmych zápasoch inkasovali len 8 gólom a strelili ich 27.

Som toho názoru, že na prvom mieste sme úplne zaslúžene, náš tím sa môže pochváliť najlepšou obranou v lige (samozrejme vrátane brankára), ktorá náš tím charakterizuje, avšak aj v útoku badať progres, 27 strelených gólov v posledných 7 zápasoch je slušnou vizitkou. Určite by sa patrilo tento rok uzavrieť víťazstvom aj v poslednom zápase tohto roku, ktorý na nás čaká v sobotu 10.12.2016, kedy sa nám postaví aktuálne posledný tím našej ligy Trnava United.

 

Zostava: Lackovič Andrej- Ryšavý Miloš, Ryšavý Marek, Tulis Pavel, Holec Michal, Kovačic Ľubo, Suchán Marek, Bežuch Adrián, Lelkeš Andrej


Góly za Kabo: Holec Michal 3, Tulis Pavel, Ryšavý Miloš

Poznámka: Najdôležitejší je úspech celého tímu, avšak je potrebné treba pripomenúť aj nejaké tie osobné štatistiky.

Tuldo dnes dosiahol svoj šiesty gól v sezóne, ktorým je aktuálne na čele poradia strelcov nášho tímu v tejto sezóne, avšak výraznou mierou dnes pomohol k víťazstvu nášho tímu aj Mišo, ktorý sa hattrickom posunul v tejto sezóne na métu 5 gólov, pričom v počte gólov dobehol Mareka.

Miloš si svojim dnešným gólom pripísal už 3 presný zásah v tejto sezóne, gólovo tak dostihol Sucha.

Za zmienku stojí určite aj to, že Andrej si dnes po druhýkrát v tejto sezóne pripísal druhú vychytanú nulu.

Pokiaľ ide o históriu, tak Mišo, ako náš historicky najlepší strelec dnes dosiahol už svoj 132 gól, Tuldo ich má na konte 108 a definitívne sa tak odpútal od Piza so 107 presnými zásahmi a treba pripomenúť aj zásah Miloša, ktorý bol historicky už jeho 48 a tak len 1 gól stráca na historicky 9. najlepšieho strelca nášho tímu Vladka.