Dôležité body v 10. kole proti Torpedu

14.01.2017 19:46

V rámci 10. kola 2. OLF náš tím narazil na nepríjemného súpera, ktorým bol tím Torpedo Trnava...

S Torpedom sme prvý vzájomný zápas tejto sezóny prehrali 1:2, pričom zaiste si spomeniete, že aj keď sme v tomto zápase hrali veľmi dobre, na body to nestačilo...

Do zápasu sme vstúpili s takmer 45 minútovým zdržaním, avšak začali sme ho veľmi dobre, keď po úvodnom oťukávaní, sme si svojou aktivitou vypýtali priamy voľný kop, ku ktorému sa postavil Tuldo a aj s prispením šťasteny jemu známej, priamou strelou z tohto kopu nastrelil žrď, aby sa lopta od nej odrazila do brankára súpera a nakoniec skončila v sieti (1:0).

V aktívnej hre sme pokračovali, čo onedlho po našom prvom góle rezultovalo aj k nášmu druhému gólu, keď sa veľmi pekným individuálnym prienikom blysol Peter a po tomto skvostnom kúsku sme viedli už o dva góly (2:0).

Pri našom vedení 2:0 sa trošku vytratila sústredenosť, čo Torpedo dokázalo po našich dvoch individuálnych chybách aj potrestať, keď do konca prvého polčasu bol stav nerozhodný 2:2.

Do druhého polčasu sme tak nastúpili za nerozhodného stavu s túžbou po víťazstve, čo však bolo cieľom aj nášho súpera a aj keď snaha bola veľká, nepribúdali góly, ale opäť len fauly a toto je fakt, na ktorý si budeme musieť dať pozor, o tom však neskôr...

Zápas plynul, šance sa v podstate striedali, no aj keď náš výkon nebol ideálny a na druhej strane ani súper nemal čistú gólovú šancu, stav sa z ničoho nič pohol a tešili sme sa z tretieho gólu, keď sa po vzore Petra, peknou individuálnou akciou blysol aj Ľubo a technickou strelou k týči strelil náš vedúci gól (3:2).

Po našom vedúcom góle napätie ešte stúplo, fauly pribúdali, až sa z ničoho nič súperov hráč vyrútil sám na nášho brankára, ktorého obohral a Andrej bol tak nútený vytiahnuť záchrannú brzdu, keď po jeho faule bol odmenený červenou kartou a nakoľko tento faul bol našim šiestym, súper kopal ešte aj 10 metrový kop.

Po zápase s United, tak aj Torpedo zahrávalo proti nám 10 metrový kop a toto je fakt, nad ktorým sa treba zamyslieť, nakoľko nezmyselným faulom sa musíme bezpodmienečne vyvarovať, veď súperom tak dávame obrovskú šancu na strelenie gólu !!!

Po vylúčení Andreja sme teda museli poslať do brány hráča z poľa, nakoľko Robino už chodí len na pivečko :) , no a bez akéhokoľvek zaváhania sa odhodlal Miloš, na ktorého čakala hneď obrovská výzva, súperov 10 metrový kop...Miloš však výborným zákrokom loptu vyrazil na roh, naozaj výborný reflex, ktorý sa v konečnom rezultáte ukázal ako kľúčový, avšak čakali nás ešte posledné dve minúty a len v trojici.

V posledných minútach nás súper zvieral, avšak umným bránením, skvelým Milošom v bráne, obetavosťou a aj silným tímovým duchom sme tento zápas ukopali k víťazstvu 3:2, ktoré by nás skutočne mohlo nakopnúť do ďalších ťažkých bojov.

Na záver treba za bojovnosť poďakovať celému tímu, veď aj keď sme v prvom vzájomnom zápase proti Torpedu podali lepší výkon, ktorý na body nestačil, dnes tomu bolo naopak a po dlhšej pauze sme naštartovali Nový Rok víťazstvom a 3 bodmi, čo je najpodstatnejšie.

 

Zostava: Lackovič Andrej- Ryšavý Miloš, Tulis Pavel, Holec Michal, Kovačic Ľubo, Janovič Tomáš, Andrej Lelkeš, Peter Gažo, Peter Kubiš

 

Góly za Kabo: Tulis Pavel, Peter Kubiš, Ľubo Kovačic

Červená karta: Lackovič Andrej

 

Poznámka: Tuldo strelil v tejto sezóne už svoj deviaty gól (po desiatich zápasoch), ktorým si upevnil post najlepšieho strelca tímu v aktuálnej sezóne (celkovo 111 gól v drese FC Kabo), Peťo naopak prekonal tohtosezónne čakanie na gól a zaknihoval zároveň svoj celkovo 4 gól v drese nášho tímu, no a Ľubo strelil v tejto sezóne už svoj druhý gól, ktorým v tejto sezóne dobehol Adriána, pričom zároveň zaknihoval svoj celkovo 19 gól v drese nášho tímu.

 

PS: V tíme nám pribudol nový hráč, verím, že Peter Gažo bude platným členom nášho tímu a že sa stane oporou nášho tímu, srdečne ho v FC Kabo vítame.