Do sezóny 2017/2018 sme vstúpili zápasom proti Torpedu Trnava

23.09.2017 15:14

Ahoj všetci fanúšikovia nášho tímu...

Okresná liga v Trnavskom futsale začala dnes svojim prvým kolom, pričom pre túto sezónu prešla miernym oživením, nakoľko liga nie je rozdelená na dve, ale v rámci tejto sezóny sa stretneme tak s tímami, s ktorými sme sa stretávali pravidelne v minulých sezónach, tak aj s tímami, s ktorými sme do činenia dlho nemali.

Do ligy dnes zasiahlo 16 tímov, s každým tímom sa stretneme raz, pričom liga sa následne rozdelí na dve „osmičky“, keď tá prvá bude hrať o titul, druhá zase o čo najlepšie umiestnenie.

 

Ale už k prvému kolu...

V rámci prvého kola sme narazili na „starého známeho“, na tím Torpeda Trnava...

Zápas sme začali určite aktívnejšie my, dostávali sme sa do viacerých skvelých šancí, avšak z brankára súpera sme robili pre tú chvíľu hrdinu zápasu.

Po úvodnom tlaku sme v 5. Minúte zahrávali rohový kop, ktorý sme však nezvládli, nakoľko po ňom súper v rýchlom protiútoku našu chybu trestal (0:1).

V aktívnej hre sme však pokračovali, šance však stále neboli z našej strany využité, avšak v 9. Minúte sme sa predsa len tešili z gólu, keď pred bránkou súpera nezaváhal Ľubo (1:1).

V polovici prvého polčasu sme sa teda vyrovnávajúcim gólom trošku upokojili a mohli sme postupne pracovať na tom, aby sme sa dostali po prvýkrát v zápase do vedenia. Hra nebola z našej strany zlá, ak niečo trošku utieklo obrane, stále bol v bráne spoľahlivý Andrej, no a z našich útokov sme sa stále a to aj cez veľké šance nedokázali presadiť, čím prvý polčas skončil výsledkom 1:1.

Do druhého polčasu sme vstúpili s cieľom strhnúť víťazstvo v náš prospech, veď súper mal len jedného hráča na striedanie a našim neustálim útočením súperovi jednoznačne dochádzali postupne aj sily a aj keď to trvalo dlhšie, predsa len sme v 33. Minúte išli do vedenia, keď sa nie príliš vydarenou, ale o to prekvapivejšou strelou presadil Mišo (2:1).

Treba podotknúť, že naše vedenie bolo zaslúžené a bolo len čerešničkou na torte, keď sme hneď po minúte išli do dvojgólového vedenia, autorom gólu bol opäť Mišo, ktorý si tak upevnil ešte viac status historicky najlepšieho strelca nášho tímu (3:1).

V aktívnej hre sme pokračovali, Andrej bol pri ojedinelých šanciach súpera v bránke spoľahlivý, no a nám sa podarilo ísť do trojgólového vedenia, keď sa v 37. Minúte presadil gólom aj Marek (pekná umiestnená strela; 4:1).

Zápas sa už len dohrával, súper skúšal aj hru bez brankára, avšak bez úspechu a tak sme uderili ešte raz, v 39. Minúte korunoval naše víťazstvo Tuldo, ktorému sa lopta z prvopočiatku trošku zamotala medzi nohami, ale dokázal sa zorientovať a pohodlne zakončil za bezmocného brankára súpera (5:1).

V prvom kole sme teda po dlhšej prestávke podali v celku kvalitný výkon, pochváliť treba jednoznačne celý náš tím, aj keď samozrejme tím Torpéda je tímom, s ktorým sa príliš v tejto sezóne nepočíta, ale o to sladšie je toto víťazstvo, ktorým sme aspoň naznačili naše ambície v tejto sezóne.

Víťazstvo na úvod sezóny určite veľmi teší, na budúci týždeň sa stretneme s kvalitnejším Floppers Voderady.

 

Zostava: A.Lackovič-M.Toman, A.Lelkeš, M.Holec, Mi.Ryšavý, Ma.Ryšavý, P.Tulis, Ľ.Kovačic

Góly: M.Holec 2, Ľ.Kovačic, Ma.Ryšavý, P.Tulis

Víťazný gól zápasu: M.Holec

 

Štatistické zaujímavosti

Mišo dosiahol po dnešnom zápase už na 138 gól v drese FC Kabo, je teda našim historicky najlepším strelcom, gólom sa však presadil aj Tuldo, ktorý strelil v drese nášho tímu už svoj 120 gól (2. Historicky najlepší strelec FC Kabo).

Ľubo zaknihoval historicky svoj 22 gól, pričom je už len gól za Dodom, Marek sa dnešným gólom prepracoval na post historicky piateho najlepšieho strelca nášho tímu, keď dobehol už nehrajúceho Jura Piačeka (68 gólov).

Pokiaľ ide o víťazné góly, ten dnešný bol Mišov a už celkovo 20, ktorým si upevnil post najlepšieho strelca aj pri tomto štatistickom ukazovateli.