7. kolo sezóny 2017/2018 a zápas proti Zelenču

05.11.2017 11:38

V rámci 7. Kola sezóny 2017/2018 sme sa stretli s FK Zeleneč...

 

Na konte Zelenču do tohto kola svietila v zisku bodov veľká nula, čím sa dalo predpokladať, že navzdory tomu, že sme súperov v aktuálnej sezóne brali práve po Zelenči, mali sme mať v tomto zápase navrch.

Prvý polčas však priniesol veľmi slabý výkon z oboch strán, šancí bolo ako šafránu, hra bola rozháraná, štýlom sme sa prispôsobili súperovi a tak to aj vypadalo, herne veľmi slabý prvý polčas skončil zaslúženou bezgólovou remízou...

 

Gól by tomuto zápasu určite pomohol, tak sa aj stalo, v 25. Minúte sme po zaváhaní v obrane a prečíslení súpera prehrávali (0:1), čím sa zvýšila aj naša aktivita.

O tri minúty bol už stav vyrovnaný, keď sa za náš tím utešenou strelou presadil Miro (1:1), ožili sme, čoho dôsledkom bol o minútu neskôr gól Tulda, po rýchlej a presnej strele (2:1).

Zápas pokračoval v rýchlom tempe ďalej, šance sa striedali na jednej či druhej strane, prišla aj žltá karta pre Miloša, ako aj hra súpera 5 na 4, s ktorou sme mali a asi aj budeme mať neustále problém, z ktorej v konečnom dôsledku rezultoval aj vyrovnávajúci gól súpera, ktorým sa naviac presadil ich brankár (2:2, 35. Minúta).

Do konca zápasu tak ešte zostávalo necelých 5 minút a aj keď sa nám pred koncom ešte dostalo k zahrávaniu priameho kopu, Tuldo to nezvládol a zápas tak dospel do konečnej remízy 2:2.

Za náš výkon sme si asi vyhrať nezaslúžili, remíza sa dá charakterizovať ako zaslúžená, Zeleneč sa tak mohol tešiť v tejto sezóne z premiérového bodového zisku.

Po odohratí všetkých zápasov v rámci 7. Kola sa ukázalo, že so ziskom 8 bodov aktuálne okupujeme 12. Miesto pri skóre 17:23, čím na 8. Miesto, ktoré zaručuje účasť v boji o titul, strácame 2 body.

 

Zostava: A.Lackovič – P.Tulis, Ľ.Kovačic, Mi.Ryšavý, Ma.Ryšavý, M.Toman, F.Hluško, M.Suchán

Góly: M.Toman, P.Tulis

Žltá karta: Mi.Ryšavý

 

Štatistické okienko

Miro strelil v zápase proti Zelenču svoj druhý gól v aktuálnej sezóne a dotiahol sa tak na Miša, Ľuba a Miloša, inak sa jednalo o jeho historicky 22 gól v drese FC Kabo.

Tuldo si gólom v zápase proti Zelenču upevnil pozíciu najlepšieho strelca tímu v aktuálnej sezóne, jednalo sa už o jeho piaty gól, inak historicky už o jeho 124 gól v drese FC Kabo.

 

Čo nás čaká

V nasledujúcom 8. Kole sa stretneme s Kompletom, zápas sa odohrá 11.11.2017 opäť o 13:15 a nečaká nás rozhodne nič jednoduché, Komplet je veľmi ťažkým súperom, ich ofenzívu bude pri našich doterajších výkonoch v obrane len veľmi ťažké ubrániť.

Komplet je aktuálne na 7. Mieste a ich cieľom je rozhodne umiestnenie v prvej „osmičke“, čo bude chcieť tento tím dokumentovať aj v našom vzájomnom zápase.

V minulej sezóne sme sa s Kompletom stretli trikrát, keď sme v prvom zápase vyhrali po dvoch góloch Mareka, góloch Adriána, Ivana, Sucha a Tulda 6:2. Druhý vzájomný zápas už takú slávu pre nás nepriniesol, keď sme prehrali 1:4, gól za náš tím dával Miloš, no a treťom vzájomnom zápase minulej sezóny sme na Komplet tiež nestačili, prehrali sme 2:4, gólom sa v tomto zápase presadili Sucho a Peter.

Základom úspechu je vo futsale najmä obrana, ak toto nepochopíme, s Kompletom nemáme šancu na úspech. Do tohto zápasu vstupuje v pozícií favorita rozhodne Komplet, avšak vieme, že na súpera určite máme, treba však hlavne pozorne brániť a to po celých 40 minút.

Na našej taktike sa nemôže nič meniť ani za stavu, keď prehrávame o jeden, či dva góly, minimálne do 35. Minúty treba hrať hlavne poctivo v obrane, v posledných momentoch zápasu sa potom dá uvažovať aj o prípadnej hre bez brankára, samozrejme pri pre nás nevyhovujúcom stave, ku ktorému pevne verím, že v tomto zápase nepríde...