1. kolo nadstavby a zápas proti Dynamu

10.02.2018 18:58

Liga sa nám rozdelila na polovicu a nakoľko my sme základnú časť ukončili na 13. mieste, dostali sme sa len do skupiny o umiestnenie, v ktorej sa predstavia tímy, ktoré po základnej časti skončili na 9. až 16. mieste.

 

Prvé kolo nadstavbovej časti o umiestnenie malo svoje prvé kolo na pláne v sobotu 10.2.2018, našim prvým súperom bol tím Dynama, ktorý skončil základnú časť na 12. mieste.

Na základe nášho umiestnenia po základnej časti sme si do nadstavbovej časti preniesli 3 body, Dynamo o bod viac, avšak navzdory našim posledným výkonom, boli sme v tomto zápase určite miernym favoritom práve my.

Zápas sa začal svižne, hneď v úvode sa do šance dostal Tuldo, avšak prestrelil...postupom času sa tempo zápasu trošku ukľudnilo, Dynamo príliš nehrozilo a nám sa opäť trošku podarilo prispôsobiť sa hre súpera. Z prvého polčasu nie je príliš čo opisovať, hra oboch tímov nebola príliš pre oko futsalového fanúšika a tak sa po zásluhe prvý polčas skončil bez gólov...

 

V tomto zápase sme túžili po víťazstve, z ktorého sme sa tešili veľmi dávno, no a vstup do druhého polčasu nám vyšiel na výbornú, po presnej prihrávke od Miša sa do lopty „oprel“ Miloš a dostali sme sa do vedenia (1:0, 21. minúta).

Z vedenia sme sa však netešili dlho, silový útočník Dynama sa dokázal presadiť cez nášho brániaceho hráča a Andrej následnú strelu už nestačil vytesniť mimo bránu, stav bol rýchlo opäť vyrovnaný (1:1, 22. minúta).

Rýchle dva góly zápasu pomohli, osmelili sme sa, dostávali sme sa do šancí, avšak náš následný gól prišiel až v poslednej štvrtine zápasu, keď sa po peknej a rýchlej kombinácií presadil strelou pod brankára súpera Peter (2:1, 32. minúta).

Do vedenia sme sa dostali predsa len zaslúžene, v druhom polčase sme boli lepším tímom ako Dynamo, chýbalo len viac gólov...

Pred koncom zápasu sme dostali možnosť nepriameho voľného kopu. K zahrávaniu sa postavil Sucho s Mirom, z prvej strely sa nám ešte síce skórovať nepodarilo, lopta sa však následne vrátila opäť k Suchovi a ten už prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste (3:1, 37. minúta).

Súper v závere ešte skúšal hru bez brankára, tá však nijako účinná nebola, naopak v poslednej minúte sme ešte raz skórovali, keď sa po strete Tulda s brankárom súpera odrazila lopta presne k Filipovi a ten už nemal problém naše vedenie navýšiť (4:1, 40. minúta).

 

Náš výkon v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi nebol zrovna ideálny, ale tak podstatné sú body a my sme dnes brali všetky tri.

 

Zostava: A.Lackovič – M.Holec, P.Tulis, Mi.Ryšavý, M.Suchán, P.Gažo, Ľ.Kovačic, F.Hluško, M.Toman

Góly: Mi.Ryšavý, P.Gažo, M.Suchán, F.Hluško

Víťazný gól: P.Gažo

 

Čo nás čaká

V sobotu 17.2.2018 bude našim ďalším súperom v skupine o umiestnenie tím Floppers, čo je tím, ktorému prvá osmička ušla len o dva body.

Na základe umiestnenia a aj výsledku z prvého vzájomného zápasu, bude v úlohe favorita náš súper, avšak verím, že zabojujeme, aby sme tomuto tímu oplatili prehru 0:6 zo základnej časti.

Zápas má svoj výkop už o 8:00.