V predposlednom kole sezóny 2017/2018 bol našim súperom tím Zelenču...

17.03.2018 17:59

Predposledné kolo sezóny 2017/2018 malo svoj výkop v sobotu 17.3.2018, pričom my sme na zápas proti Zelenču nastúpili už o 8:45...

 

Treba podotknúť, že navzdory poslednej forme oboch tímov bol favoritom Zeleneč, veď tento tím vyhral všetkých päť predchádzajúcich zápasov v rámci nadstavbovej časti, kým my sme sa herne trápili, čoho výsledkom bolo len jedno víťazstvo a štyri prehry v rámci prelínacej časti súťaže.

Pred zápasom nás účasťou potešil Šosál, Mišo, ale najmä "stratený syn" Ľuboš Jaroška, ktorý dianie v kabíne pred samotným výkopom určite okorenil, všetci sme ho radi po veľmi dlhom čase privítali opäť v kabíne...

 

Poďme k zápasu...

Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne, veď chceli sme ukončiť nelichotivú sériu prehier, no a samotný úvod nám vyšiel, keď sme už v 3. minúte viedli, keď sa strelecky presadil Mišo (1:0). Zeleneč bol zrejme našim prístupom zaskočený, nakoľko v 8. minúte sme viedli už o dva góly, strelcom bol tentokrát Šošál (2:0).

Keď sa k odpovedi chcel dostať súper, zohrali sme opäť peknú kombináciu, na konci ktorej bol Tuldo (3:0) a to sa písala ešte len 10. minúta.

Rýchle vedenie nám dodalo sebavedomia, futsalom sme sa bavili, avšak menší výkyv koncentrácie pri vedení 3:0 viedol aj v gól Zelenču, v 11. minúte bolo znížené (3:1).

Úvod zápasu z našej strany výborný, hra sa však v druhej polovici prvého polčasu trošku upokojila a tak za stavu 3:1 v náš prospech skončil aj prvý polčas...

 

Do druhého polčasu sme išli s cieľom najmä udržať vedenie, Zeleneč nebol príliš nebezpečný, na druhej strane čo to pochytal aj Andrej v bráne, no a prišla 26. minúta, kedy sme naše vedenie navýšili, strelcom bol tentokrát Sucho (4:1).

Ďalšie góly následne aj pri viacerých šancách oboch tímov padli až v poslednej šesťminútovke, keď sme v 34. minúte navýšili naše vedenie na 5:1 a následne aj na 6:1, strelcami boli Šošál a Mišo, ktorí tak zaznamenali svoje druhé góly v zápase...

Obaja tak začali myslieť na hattrick a ten sa podarilo zavŕšiť Šošálovi, ktorý po milimetrovej prihrávke od Tulda nemal problém skórovať prakticky do prázdnej brány (37. minúta, 7:1).

Potom sme Rudovi, akožto kamarátovi dopriali, aby sa aj on pri nevýraznom výkone svojho tímu potešil z gólu (7:2), ale gólový účet tohto zápasu zavŕšil Ľubo Kovačic, ktorý v prečíslení 3 na 2 neváhal, vystrelil a v 40. minúte tak uzavrel stav tohto stretnutia na konečných 8:2.

 

V tomto zápase sme podali veľmi solídny výkon, prihrávky mali oči, v zakončení sa nám taktiež darilo a tak sme úplne zaslúžene vysoko vyhrali...

Všetkým zúčastneným treba poďakovať za bojovnosť, verím, že sa v podobnom svetle predstavíme aj v poslednom zápase aktuálnej sezóny, na ktorý nastúpime v sobotu 24.3.2018 o 11:00 proti Trnava United.

 

Zostava: A.Lackovič - P.Tulis, T.Janovič, M.Holec, M.Suchán, Ľ.Kovačic, Ľ.Jaroška

Góly: T.Janovič 3, M.Holec 2, P.Tulis, M.Suchán, Ľ.Kovačic

Víťazný gól: P.Tulis 

 

Štatistické okienko

V dnešnom zápase sa strelecky presadili prví traja historicky najlepší strelci FC Kabo, aby som išiel v poradí, Mišo na čele historického poradia strelcov dosiahol už na svoj 146 gól, Tuldo strelil už svoj okrúhly 130 gól a Šošál sa hattrickom dostal na métu 121 gólov.

Ak ide o aktuálnu sezónu, Tuldo strelil svoj 11 gól, čím sa udržal na čele poradia, Mišo sa však dvoma gólmi dotiahol na Tulda v aktuálnej sezóne len na jeden gól (10 gólov).

Ľubo Kovačic sa v tejto sezóne dostal na 5 gólov, čím dotiahol Mira, Šošál zase 3 gólmi dotiahol Miloša, spoločne strelili po 4 góly.

Sucho sa v aktuálnej sezóne dostal na 2 góly a osamostatnil sa tak od Andreja Lelkeša, Petra, Filipa a Adriána.

Pokiaľ ide o históriu, tak Sucho zaokrúhlil svoj gólový prídel na rovných 30 gólov, Ľubo strelil svoj historicky 26 gól a je tak o gól pred Mirom.

 

Aby bolo štatistické okienko kompletné, treba spomenúť aj víťazné góly...

V tejto sezóne sme vyhrali len po štvrtýkrát, dnes zaznamenal víťazný gól Tuldo, ktorý bol jeho druhým v aktuálnej sezóne...po jednom víťaznom góle v aktuálnej sezóne majú Mišo a Peter.

Pokiaľ ide o históriu víťazných gólov, Tuldo zaznamenal už svoj historicky 13 víťazný gól, avšak na historicky druhého najlepšieho strelca týchto gólov, Piza, stráca 3 góly. Na čele poradia víťazných gólov z pohľadu histórie je Mišo, ten ich má na konte rovných 20.