V 2. kole sezóny 2017/2018 sme narazili na Floppers Voderady

30.09.2017 13:51

FC Kabo odohralo 30.9.2017 druhý zápas sezóny, keď našim súperom bol tím Floppers Voderady...

 

Po prvom kole sme vstupovali do tohto zápasu v dobrej nálade, veď víťazstvo 5:1 nad Torpedom bolo určite povzbudením, avšak tak ako som spomínal minulý týždeň, netreba víťazstvo nad Torpedom preceňovať, predsa len sme v prvom kole hrali s jedným najslabších súperov, na ktorých v tejto sezóne narazíme.

Tím Floppers bol v minulej sezóne účastníkom 1.OLF a rozhodne si na nás veril.

Zápas nezačal pre nás ideálne, súper sa dostal hneď z úvodu do vedenia, ktoré sa po našich individuálnych chybách, ako aj slabších chvíľkach brankára do konca prvého polčasu vyšplhalo až na 0:4 z nášho pohľadu. Na prvý pohľad výsledok jednoznačný, áno, čo sa týka defenzívy, je pravdou, že to nebolo vôbec ideálne, ale čo dokážeme my zahodiť v útoku, to je priam až neskutočné. V prvom polčase sme sa dostali do viacerých 100% šancí, avšak pokiaľ ide o zakončenie, to je našou obrovskou slabinou už dlhé sezóny...

 

Do druhého polčasu sme teda vstupovali za veľmi nepriaznivého stavu, avšak skúsili sme ofenzívny pressing, ktorým sme súperovi určite znepríjemňovali hru, avšak nič sa oproti prvému polčasu nezmenilo, akurát počet nezahoditeľných šancí na našom konte pribúdal...Nám sa gól streliť nedarilo a ani nepodarilo, súper pridal v druhom polčase ešte dva a tak zápas dospel do konečného stavu 0:6.

Po zápase sme si čo to v kabíne povedali, ale netreba robiť z tohto zápasu unáhlené závery, veď ak sa všetci zúčastnení zamyslia nad tým, čo sme nedokázali premeniť a že v podstate súper okrem šiestich gólov, nič viac nepredviedol, dá sa tento zápas s troškou nadhľadu označiť aj ako veľmi smolný (ako príklad by som uviedol prehru 0:6 s Kaizerom v minulej sezóne).

Na druhej strane si je treba uvedomiť aj to, že v tejto sezóne narazíme aj na množstvo omnoho kvalitnejších súperov, ako tomu bolo po sezóny minulé, pričom kvalitatívne sú tieto tímy inde než my, čím samozrejme nevyľučujem, že ich poraziť nemôžeme, ale preto je potrebné podať 100% výkon, ktorý začína od defenzívy, veď ak nedostane gól, nemôžeme prehrať.

Hlavy treba dať hore, na budúci týždeň máme za súpera tím Kaizeru, čo je rozhodne hrateľný súper...

Treba zlepšiť jednoznačne defenzívu, nakoľko ak v tej nebudeme hrať zodpovedne, v tejto sezóne sa zrejme často krát z víťazstva tešiť nebudeme. Pokiaľ ide o ofenzívu, verím, že v dnešnom zápase sme si trošku smoly odbili a že v ďalšom zápase budeme v zakončení efektívnejší. Aj keď sme dnes zápas prehrali 0:6, dá sa nájsť aj zopár pozitív, ktorým je jednoznačne množstvo šancí, do ktorých sme sa dostali, treba byť v zakončení len trochu pokojnejší a ono to pôjde.

 

Zostava: A.Lackovič-M.Toman, A.Lelkeš, M.Holec, Mi.Ryšavý, Ma.Ryšavý, P.Tulis, Ľ.Kovačic, M.Suchán

 

PS: v treťom kole nás o týždeň čaká Kaizer, s ktorým sme sa v minulej sezóne stretli trikrát, pričom prvý zápas sme prehrali 0:6, následne sme vyhrali 5:0, aby sme v treťom zápase tomuto súperovi opäť podľahli a to po výsledku 2:6. Kaizer je však hrateľný, treba do zápasu vstúpiť hlavne s dobrou defenzívou, verím, že v útoku to bude už lepšie a nejaké góly do súperovej brány dotlačíme.