Sezóna 2019/2020; 1. kolo a zápas proti Trnava United

28.09.2019 11:38

Sezóna 2019/2020 v OLSF Trnava odštartovala a otvoril ju práve náš zápas proti súperovi Trnava United.

 

Trnava United je tímom, proti ktorému sa nám v minulosti zvyklo dariť a na víťazstvo sme rozhodne pomýšľali aj na úvod novej sezóny.

Na zápas sme sa zišli v relatívne slušnom počte, na striedanie sme mali dvoch hráčov, podobne bol na tom aj súper, ktorý mal na lavičke o jedného hráča naviac.

 

Vstup do zápasu nám však absolútne nevyšiel a po trme-vrme pred našou bránou, sme od 2. minúty prehrávali 0:1. Za Trnava United sa presadil gólom Ľubo Kovačic, ktorý v minulých sezónach obliekal práve dres nášho tímu, avšak so skórovaním po odrazenej lopte do takmer prázdnej brány veľa problémov mať nemohol.

 

Zápas sme však ani naďalej nemali pod kontrolou, po strate lopty v strede ihriska sme prehrávali už 0:2. Kubík, ktorý nás svojou účasťou na zápase potešil, pri strele súpera nemal nárok, tá bola umiestnená, naviac spoza nášho brániaceho hráča a treba poznamenať, že aj so šťastím skončila v našej sieti.

 

Úvod zápasu a samotnej sezóny teda nie podľa najlepšieho scenára, avšak proti hrateľným United sme mali stále dostatok času na zvrat.

 

Netrvalo dlho a po peknom sóle sa nakoniec k strele odhodlal náš historicky najlepší strelec Mišo Holec a po peknej strele, ktorá sa ešte obtrela o brvno brány súpera, bolo znížené. Písala sa 8. minúta, stav stretnutia sme upravili na 1:2.

 

Hra bola prakticky od tohto momentu vyrovnaná, v prvom polčase mali trošku herne navrch United, avšak po ruke súperovho hráča vo vyznačenom území brankára, sme mali možnosť 6 metrového kopu (pokutového kopu).

K zahrávaniu sa postavil Marek, avšak aj keď strela razanciu mala, smerovala do stredu brány a brankár súpera ju dokázal vytesniť mimo tri tyče.

 

Tohto momentu bola škoda, stretnutie sa mohlo snáď zlomiť viac na našu stranu...

Prvý polčas sa tak už dohral za stavu 1:2 z nášho pohľadu, v druhom polčase tak stále bolo o čo hrať.

 

V druhom dejstve sme predsa len pôsobili o niečo aktívnejšie, šance mal aj súper, avšak v bráne bol spoľahlivý Kubík, ktorý nás tak stále držal v nádeji na nejaký ten bodík.

Čas druhého polčasu však plynul veľmi rýchlo, skórovať sa nám stále nedarilo, po pravde bolo potrebné sa aj viac tlačiť do brány súpera, keď sme sa tam aj dostali, bránkár United zasiahol vždy, ako bolo potrebné.

Stretnutie sa tak prehuplo do svojho záveru, v ktorom sme sa odhodľali aj o hru bez brankára, súpera sme na jeho polovici dokázali prečísliť, avšak aj keď našim hlavným strelcom bol brankár Kubík, lopta si už cestu za súperovho brankára nenašla.

 

Proti United sme odohrali vyrovnaný zápas, v prvom polčase mal viac z hry súper, v druhom zase my, remíza by rozhodne tomuto zápasu svedčala, avšak ani len na bodík sme nedosiahli a v našom prvom zápase novej sezóny sme prehrali 1:2.

 

Za pozornosť stojí rozhodne slušný výkon nášho brankára, ktorý nás skutočne vo viacerých situáciach podržal, pekný bol aj Mišov gól a v našom tíme sme privítali aj novú posilu, Ruda Klčovanského, ktorý si rozhodne odohral to, čo sme si od neho aj sľubovali...len ten gól chýbal :) , avšak ten je určite len otázkou času.

 

Za týždeň nás čaká ťažší súper, o 10:30 sa stretneme s tímom Avangard Trnava, ktorý bude v tomto zápase rozhodne favoritom. Treba však zabojovať, lopta je guľatá a nie raz sme dokázali potrápiť, resp. aj poraziť kde koho.

Bolo by potrebné aktualizovať aj klubové foto, treba preto prísť v početnejšom zložení.

 

Zostava proti United: KUBÍČEK - TULIS, KLČOVANSKÝ, HOLEC, TOMAN, RYŠAVÝ MA., KUBIŠ

Gól: HOLEC

Žltá karta: KUBIŠ