9. kolo sezóny 2017/2018 - FC Kabo vs Avangard

20.11.2017 16:49

V rámci 9. Kola sezóny 2017/2018 sme sa stretli s tímom Avangard Trnava, no a keďže išlo o tretí tím tabuľky, favoritom zápasu bol práve súper...

 

Do našej zostavy sa v tomto zápase vrátil Aďo, ako aj Šošal, ktorý toho taktiež za nás v poslednom čase veľa neodohral a bol to práve Šošal, ktorý bol pri všetkom podstatnom v úvode tohto zápasu...

V 6. Minúte bol prihrávkou pri góle Ľuba a o necelú minútku aj sám skóroval a aj keď to zrejme nikto nečakal, v 7. Minúte sme boli vo vedení o dva góly.

Avangard neustále hrozil, ich protiútoky boli nebezpečné, napokon sa súper odhodlal veľmi skoro aj k hre bez brankára a tá nám spôsobovala problémy...boli sme pod neustálym tlakom súpera, v obrane sme sa mali čo obracať, no a prišla 10. Minúta, z pohľadu Avangardu bolo znížené na rozdiel jedného gólu.

Súper pokračoval v hre, ktorá sa im osvedčila, tá viedla k druhému gólu súpera, keď sa presadil strelou práve ich brankár (2:2) a aby toho nebolo málo, pre nás nešťastná 13. Minúta priniesla v našej sieti aj ďalší gól (2:3).

Razom sme prehrávali, súper bol pri chuti a o ďalšiu minútku už bolo 2:4...Skutočne sme túto fázu prvého polčasu dobre nezachytili, súper mal aj kopec šťastia, keď ich dva góly boli tečované našimi brániacimi hráčmi, avšak treba podotknúť, že súper si za gólmi išiel.

Avangard aj naďalej pokračoval v hre bez brankára, avšak z ojedinelého protiútoku sa nám podarilo znížiť, strelcom nášho tretieho gólu bol v 17. Minúte Mišo (3:4).

Do konca prvého polčasu zostávali ešte tri minútky, avšak súperovi sa ešte raz podarilo skórovať, písala sa 19. Minúta (3:5).

Nevzdávali sme sa, za stavu 3:5 mal na nohe tutovku Tuldo, ktorý skutočne nepochopiteľne netrafil v podstate prázdnu bránu a to naviac z cca. 2 metrov, do konca prvého polčasu sa ešte rútil sám na bránu súpera aj Šošal, ale taktiež bez úspechu...škoda, ale prvý polčas mal skutočne výborné tempo, prehrávali sme však o dva góly.

Do druhého polčasu sme samozrejme vstupovali s cieľom znížiť a pobiť sa ešte o nejaké body, avšak druhý polčas už nemal také tempo ako ten prvý, aj keď nejaké šance na zmenu skóre boli. Skóre 3:5 z nášho pohľadu vydržalo až do 32. Minúty, kedy sme inkasovali opäť (3:6) a v podstate týmto gólom bola spečatená naša štvrtá prehra v aktuálnej sezóne.

Na konci zápasu sme sa ešte pokúšali so skóre niečo spraviť, odhodlali sme sa k hre bez brankára, avšak gól sme nestrelili, namiesto toho sme pri vabanku ešte dvakrát inkasovali (3:8).

Pri skóre 3:8 sa zápas aj skončil, avšak ak niekto zápas sledoval, tak určite potvrdí, že jeho priebeh určite nekorešpondoval s konečným výsledkom, som toho názoru, že sme nepodali vôbec zlý výkon, avšak hrá sa na góly a my sme ich inkasovali až príliš veľa.

 

Zostava: A.Lackovič – P.Tulis, Mi.Ryšavý, M.Holec, A.Bežuch, M.Toman, Ľ.Kovačic, F.Hluško, T.Janovič

Góly: Ľ.Kovačic, T.Janovič, M.Holec

Žltá karta: A.Bežuch

 

Štatistické okienko

Ľubo strelil svoj tretí tohtosezónny gól (historicky 24), Šošal sa hneď po svojom návrate blysol prvým gólom v tejto sezóne (historicky už jeho 118) a Mišo si piatym gólom v aktuálnej sezóne upevnil pozíciu druhého najlepšieho strelca nášho tímu, teda v tejto sezóne, nakoľko historicky ide o najlepšieho strelca FC Kabo so 141 gólmi.

K hriešnikom so žltou kartou sa v tejto sezóne pripojil už aj Aďo, len pripomeniem, že žltou kartou boli v tejto sezóne odmenený už aj Miloš, Mišo a Filip.

 

Čo nás čaká

V 10. Kole na nás čaká Eltom, ide o piaty najlepší tím ligy, čiže z tohto pohľadu opäť vstupujeme do zápasu v role tímu, ktorý môže len prekvapiť.

Priznám sa, že Eltom nemám „okukaný“, možno, že aj dobre, avšak je jasné, že ak chceme v tomto zápase uspieť, obrana je alfou a omegou, tú však musí podporiť svojim výkonom samozrejme aj brankár. Do konca základnej časti nás už čakajú len samé ťažké zápasy, v ktorých nebudeme v role favorita.

Keďže aktuálne strácame na prvú osmičku až 6 bodov, v hre o titul nás môžu udržať len bezchybné výkony, v hre je stále 18 bodov !!!

Zápas s Eltomom má svoj výkop v sobotu 25.11.2017o 8:00, tak sa je treba na tento čas pripraviť.